Wijn proeven in de grootste wijngaard van Nederland

DREISCHOR – De nieuwe oogst van wijnhoeve De Kleine Schorre in Dreischor is binnen. Dertigduizend flessen Zeeuwse wijn leverde die op. De kwaliteit van de wijn is, volgens wijnboer Johan van de Velde, beter dan vorig jaar. Dat is te danken aan de goede nazomer.

Agrariërs Johan van de Velde en zijn vader besloten in 2001 te pionieren met wijnbouw in Zeeland. Nu bestieren ze de grootste wijngaard van Nederland. “De Apostelhoeve in Maastricht, toch wel de bekendste wijngaard van ons land, heeft een oppervlakte van 6,5 hectare. Wij hebben 8,5 hectare en volgend jaar breiden we nog eens uit met anderhalve hectare. Dan zitten we op tien hectare en is onze kelder vol”, legt Van de Velde uit.De wijnen van de Kleine Schorre genieten inmiddels steeds meer bekendheid. Steeds meer horecagelegenheden, van Zeeuws-Vlaanderen tot en met Amsterdam, hebben ze op de kaart staan. En ook op duizenden meters hoogte, in de business class van KLM-vliegtuigen, worden de witte wijnen uit Dreischor geserveerd. “Dat we al twee keer hebben mogen leveren aan KLM, ja… daar ben ik erg trots op.” De bekende wijncriticus Hubregt Duijker riep De Kleine Schorre al eens uit tot beste wijngaard van Nederland.
Dat Zeeland een goed wijnland is, kun je in Dreischor proeven. Ook kun je bij de Kleine Schorre tijdens proeverijen alles te weten komen het bottelingsproces van de wijn en het groeiproces van de druif. Bovendien is er een boerderijwinkel met streekproducten op het terrein. Ook heeft de wijngaard een groot proeflokaal met ‘Zeeuwse zilte zaligheden’ voor feesten en partijen. Hier kun je met grote groepen genieten van Zeeuwse producten. En wie na een paar glaasjes wijn niet achter het stuur wil stappen… geen probleem, want De Kleine Schorre is behalve wijngaard ook een mini-camping.
Zeeland weergeven op een grotere kaart

Lees ook:KLM en wijnhoeve De Kleine Schorre vieren 10-jarige samenwerking!
Lees ook:Zeeland wijnland
Lees ook:Topwijnen van sterrenrestaurant Oud Sluis voor een prikkie op het internet!
Lees ook:Geert Wilders bezoekt verpleeghuis Terneuzen
Lees ook:Zomer tip (7): Wissel eens van Zeeuws strand!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wijn proeven in de grootste wijngaard van Nederland

  1. Recreatiewoning.nl

    Leuk te zien dat de provincie Zeeland steeds beter inspeelt op het toerisme. Het is gewoonweg een prachtige vakantieregio met een steeds breder aanbod van leuke vakantiehuizen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>