Sergio Herman brengt met boek hulde aan Zeeland

SLUIS – Buikspek met een tartaar van gamba’s, Noordzeekrab met witlof en avocado en lamsvlees met aubergine, geitenkaas en geroosterde paprika. Het zijn enkele voorbeelden van recepten uit het nieuwe boek van top-chef Sergio Herman. Puur Zeeland is de titel van het boek met recepten en tekst en uitleg over Zeeland en haar streekproducten.

In zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis staan de streekproducten centraal. “Tachtig procent van de ingrediënten in mijn keuken haal ik uit Zeeland”, zegt Herman in Het Nieuwsblad. “Paling, kokkels, mosselen, oesters, krab, kreeft, lam, en ga maar door.”
Herman houdt van reizen, maar hij komt echt thuis in Zeeland. Niet vreemd dat hij dus met een ‘Zeeuws’ boek komt. “Hier vind ik rust en haal ik mijn inspiratie. Deze regio verdient zo’n boek. Zeeland zit in mijn hart. Ik heb de hele wereld gezien, maar ik kom altijd ontzettend graag terug. Het is zo’n rijke streek. Er zitten zoveel mooie producten in het water, en dan heb ik het nog niet over alles wat er rond te vinden is. Zeeland gewoon maar ruiken is al fantastisch. Het werd tijd dat onze producten eens op een podium werden geplaatst.”

Lees ook:Sergio Herman kookt in de bush
Lees ook:Sergio Herman vestigt record met score in Gault Millau
Lees ook:Toprestaurant Oud Sluis compleet verbouwd
Lees ook:Sergio Herman opent een tweede restaurant
Lees ook:Sergio Herman opent met zwager een kookwinkel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>