Waar is de R van het mosselseizoen?


YERSEKE – Commercie gaat voor alles. Dat is weinig nieuws onder de zon. Vroeger is mij altijd verteld dat ik mosselen kan eten als de R in de maand is. Maar nu is de L in de maand en het mosselseizoen start al. Is dat wel goed?

Ik heb al een eerste bak hangcultuurmosselen leeg gegeten. Maar waag mezelf niet aan het koken van de bodemcultuurmosselen. En waarom dan niet? Nou omdat de WW in de maand is van Warmer Water en ik heb regelmatig meegemaakt dat in mijn bak juLi-mosselen krabbetjes zaten. En buiten dat die ziek kunnen maken, vind ik dat onfris. Vandaar dat ik Voor de R ga!

Lees ook:Zeeuwse cultuur…..(9 ): De mosselen, Yerseke!
Lees ook:De mosselen zijn er, maar de R in de maand niet!
Lees ook:De mossel komt er weer aan
Lees ook:De mosselproef op de som
Lees ook:Start mosselseizoen zonder R in de maand!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>