Topkoks zetten Zeeuwse Black Tomato Gin op de kaart!

BRUINISSE – Topkoks zetten unieke Zeeuwse Black Tomato Gin op de kaart Tijdens een gastronomische lunch voor pers en sommeliers hebben Léon Meijers en Alfred Sandee van Dutch VOC Gin hun Zeeuwse Black Tomato Gin geïntroduceerd. De gin, die in Bruinisse gedistilleerd wordt en die recent tot Oestergin 2016 werd uitgeroepen, is de enige ter wereld die wordt gemaakt van een distillaat van zwarte tomaten en bevat een vleugje gezuiverd Oosterscheldewater.

Topchefs werken met Black Tomato Gin Chefs Rutger van der Weel van sterrenrestaurant Katseveer in Wilhelminadorp en Sander Doggen van restaurant Hemingway in Bergen op Zoom kookten in restaurant Hemingway gerechten met elementen uit de Black Tomato Gin. Zo was er onder meer een parel gevuld met Black Tomato Gin & tonic, sauzen en schuimen waarin de gin verwerkt was en een dessert van zwarte tomaten gevuld met tomaat, basilicum, citroen en honingcrémeux. Als dranken waren er – naast wijn en een alcoholvrije cocktail – onder meer een klassieke gin-tonic en een Red Snapper waarin Black Tomato Gin, Big Tom tomatensap, een bitter, bleekselderij en krokante bacon. De chefs toonden hiermee aan dat Black Tomato Gin ook heel goed gastronomisch inzetbaar is. Vleugje Oosterscheldewater De founders van Black Tomato Gin zijn Zeeuwen Léon Meijers en Alfred Sandee van Dutch VOC Gin. CEO Léon Meijers: “We wilden een onderscheidende artisinale gin maken en hebben gekozen voor de smaakvolle zwarte tomaat. Daarnaast gaan we voor biologisch en gebruiken we biologische alcohol, biologisch geteelde jeneverbessen en biologisch geteelde zwarte tomaten van een ras dat is ontstaan door selectie en niet door genetische manipulatie. Naast botanicals, voegen we een vleugje gezuiverd Oosterscheldewater toe, dat een heel lichte zouttoets aan de gin geeft.” Enige Black Tomato gin ter wereld De Black Tomato Gin, die in september werd uitgeroepen tot Oestergin 2016, wordt in Bruinisse aan de Oosterschelde gedistilleerd door Meester distilleerder Meinderd Kampen. Léon Meijers: “Meinderd is een van de weinigen in Nederland met een traditionele moutvloer, waar grotendeels met de hand gemout wordt. In tegenstelling tot veel ginproducenten maken wij ons distillaat zelf. Dat is arbeidsintensief, maar komt het eindresultaat echt ten goede. In de smaak van de gin zijn, naast een subtiele tomatensmaak, nuances van zout en citrus te proeven. De gin heeft een rokerige neus met wat donker fruit dat een rijke, wat zoete toets heeft. Het geheel geeft een volle, ronde en zachte smaak. We zijn er trots op dat wij – voor zover we kunnen nagaan – als enige ter wereld de Black Tomato gebruiken voor onze gin”, aldus Meijers.

Verkooppunten Black Tomato Gin wordt verkocht aan de betere drankenspeciaalzaken en aan horecaleveranciers als Vanilla Venture, World of Drinks, Frans van den Hoogen, DH 17, Drankenhandel van Dorst, Stigros, Barrel Proof Company en het Belgische Miraflor. Adviesverkoopprijs consumenten is € 45,- per fles van 0,5 liter.

Lees ook:Branden Goes: persoon enige tijd zoek!
Lees ook:‘s Nachts je bed uit voor Call of Duty: Black Ops II!
Lees ook:Zwarte lijst met rokerige Zeeuwse kroegen!
Lees ook:Genieten bij Pancakes & Pasta
Lees ook:Grote brand in restaurant Bruinisse!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>