’t Vlasbloemeken* aan de top in Zeeland!

KOEWACHT – De jubileumeditie van de HEERLIJK10Daagse was een feestje! Van 4 tot en met 13 november konden liefhebbers van de topgastronomie voordeliger kennismaken met de Nederlandse top- en sterrenrestaurants. Aan iedereen die een vorkje heeft geprikt tijdens de HEERLIJK10Daagse is gevraagd hun ervaring te delen. De restaurants die tot allerbeste zijn verkozen, mogen nogmaals deze winnende menu’s presenteren tijdens de HEERLIJK10Daagse winnaarseditie. De top 5 beste restaurants van Zeeland zijn:

1. ‘t Vlasbloemeken* 9,20 (Koewacht)

2. Katseveer* 8,83 (Wilhelminadorp)

3. De Werf 8,83 (Veere)

4. Le Beau 8,71 (Goes)

5. De Gevangentoren 8,69 (Vlissingen)

Spannende strijd in landelijke top

De ultieme winnaar is De Witte Zwaan (De Bilt) met maar liefst een gemiddeld review cijfer van een 9,42. Het restaurant laat gerenommeerde sterrenrestaurants achter zich, als Lucas Rive, Amarone, ‘t Amsterdammertje, Wiesen, en de Bokkedoorns. De keuken van eigenaar en chef-kok Timo Agterberg is een nieuwe route gaan varen en dat is ook in de smaak gevallen bij de gasten!

De telling was deze editie extra spannend. Bijna was een hertelling nodig, want bij sommige gevallen is het op een duizendste verschil aangekomen. Maar we zijn eruit…and the winner is:

Landelijke top 10

1. De Witte Zwaan 9,42 (De Bilt)

2. Herberg de Engel 9,29 (Dodewaard)

3. De Fuik 9,23 (Aalst)

4. Lucas Rive* 9,00 (Hoorn)

5. Amarone* 9,00 (Rotterdam)

6. Brasserie Bakboord 8,99 (Almere)

7. Rue de la Plume 8,99 (Alkmaar)

8. ‘t Amsterdammertje* 8,95 (Loenen a/d Vecht)

9. De Rozario 8,94 (Helmond)

10. Wiesen* 8,94 (Eindhoven)

 

Mooi rijtje:

De Witte Zwaan komt in een mooi rijtje terecht. Eerdere winnaars van deze erkenning waren; De Lindenhof** (2x), De vrienden van Jacob*, Op de Hej, Ivory, De Treeswijkhoeve**, De Kromme Dissel*, de Kromme Watergang** en de winnaar van vorige editie restaurant FG**.

Nog een keer genieten bij die toppers?

De HEERLIJK10Daagse winnaarseditie vindt plaats van 27 januari t/m 5 februari 2017 en reserveren kan vanaf donderdag 5 januari via www.heerlijk.nl/10daagse. Omdat alleen de winnaars hieraan mogen meedoen zal de vraag naar een tafeltje groot zijn. Zeker weten dat

je dit HEERLIJKe festijn niet mist? laat dan je e-mailadres achter op de site. Voor een 3-gangenlunch betaal je slechts € 22,50* en voor een 3-gangendiner maar € 27,50*.

*Restaurants met Michelinster(ren) vragen € 10,- toeslag per ster.

Lees ook:Mezger wint landelijke én provinciale HEERLIJK10Daagse publieksprijs
Lees ook:De Kromme Watergang** aan de top in Zeeland
Lees ook:De Werf aan de top in Zeeland!
Lees ook:HEERLIJK10Daagse!
Lees ook:Top 5 Heerlijk 10 daagse: Kromme Watergang op 1!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>