De Kromme Watergang** aan de top in Zeeland

HOOFDPLAAT – Heerlijk, heerlijker, heerlijkst. Waar kun je het heerlijkst eten in Nederland? Naar welk restaurant gaan de gasten het liefst zo snel mogelijk terug? Het HEERLIJK10Daagse publiek heeft inmiddels bepaald. Van 26 mei t/m 4 juni hebben de brigades van de toprestaurants extra hard hun best gedaan om fijnproevers voordeliger kennis te laten maken met de Nederlandse gastronomie. Na afloop is online massaal gestemd door de HEERLIJK10Daagse foodies. De toprestaurants zijn beoordeeld op het eten, de service, sfeer en gastvrijheid.  De top 5 beste restaurants van Zeeland zijn:

 

1.     De Kromme Watergang**           9,50      (Hoofdplaat)

2.     ‘t Vlasbloemeken*                      9,42      (Koewacht)

3.     Katseveer*                                9,18      (Wilhelminadorp)

4.     Le Beau                                    8,30      (Goes)

5.     De Vierbannen                          8,06      (Ouwerkerk)

 

Michelinsterren domineren landelijke top

Opvallend is dat deze keer maar liefst negen restaurants uit de top 10 Michelinsterren bezitten. Kijkend naar alle winnaars van de afgelopen elf edities hebben tot negen keer toe restaurants met sterren zichzelf het beste mogen noemen. De waardering door Michelin lijkt ook gesteund te worden door de HEERLIJK-gast.

 

Landelijke top 10

1.     Soigné*                                    9,28      (Bussum)

2.     Lucas Rive*                             9,25      (Hoorn)

3.     Katseveer*                               9,18      (Wilhelminadorp)

4.     ‘t Amsterdammertje*                 9,17      (Loenen a/d Vecht)

5.     Herberg de Engel                     9,10      (Dodewaard)

6.     ‘t Raedthuys*                           9,05      (Duiven)

7.     Aan de Zweth*                         9,02      (Schipluiden)

8.     Avant-Garde van Groeninge*     8,98      (Eindhoven)

9.     De Bokkedoorns**                   8,94      (Overveen)

10.  Wollerich*                               8,92      (Sint-Oedenrode)

 

Met maar liefst een gemiddeld review cijfer van een 9,28 is Soigné* (Bussum) de winnaar van de afgelopen HEERLIJK10Daagse editie. Het restaurant wordt op de voet gevolgd door Lucas Rive* (Hoorn) die zich vorige edities ook in de top bevond. Andere bekenden in de top 10 zijn Amarone* (Rotterdam), De Bokkedoorns* (Overveen), ‘t Amsterdammertje* (Loenen a/d Vecht) en Herberg de Engel (Dodewaard).

‘’Wij zijn heel blij met deze HEERLIJK10Daagse publieksprijs! Het leveren van topkwaliteit is echt waar we voor staan, mede door onze grote liefde voor het vak en persoonlijke aandacht. Super om te zien dat dit ook zo door de heerlijk-gasten is ervaren.‘’ - aldus maître Frank Velthuyse van Soigné.

Nog een keer genieten bij die favorieten?

HEERLIJK10Daagse winnaarseditie vindt plaats van 23 juni t/m 2 juli 2017 en reserveren kan vanaf woensdag 14 juni via www.heerlijk.nl/10daagse. Omdat alleen de winnaars hieraan mogen meedoen zal de vraag naar een tafeltje groot zijn. Zeker weten dat je dit HEERLIJKe festijn niet mist? Laat dan je e-mailadres achter op de site. Voor een 3-gangenlunch betaal je slechts € 22,50* en voor een 3-gangendiner maar € 27,50*. *Restaurants met Michelinster(ren) vragen € 10,- toeslag per ster.

 

Lees ook:Katseveer beste Zeeuwse restaurant!
Lees ook:Top 5 Heerlijk 10 daagse: Kromme Watergang op 1!
Lees ook:Mezger wint landelijke én provinciale HEERLIJK10Daagse publieksprijs
Lees ook:HEERLIJK10Daagse!
Lees ook:’t Vlasbloemeken* aan de top in Zeeland!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>