Rubriek: Culinair

Toprestaurant Oud Sluis compleet verbouwd

SLUIS – Driesterren restaurant Oud Sluis van Sergio Herman is geheel gerenoveerd. Het was hard nodig zegt Michel Herman, woordvoerder en broer van de topkok, in een interview met Quote. “We kwamen tot de conclusie dat het interieur en de keuken waren verouderd”, aldus Michel Herman. De nieuwe keuken kostte 400.000 euro. “Ik wilde een

Lees verder...

ANWB Kampioen: beste pizza komt uit Middelburg

MIDDELBURG – Voor de lekkerste pizza margherita van Nederland moet je in Middelburg zijn. Dat is de uitkomst van de pizzatest van de ANWB Kampioen. Restaurant La Piccola Italia scoort met een 7,6 het hoogst. De Middelburgse pizzabakkers moeten de eer wel delen met Il Giardina della Mamma in Maastricht. De pizza’s van beide restaurants

Lees verder...

Zeeuwse bedenkt ‘neut’ van zeewier

BRESKENS – Jenever van Zeeuws zeewier, het zou in de nabije toekomst zo maar eens kunnen. Vinoloog Petra de Boevere uit Breskens heeft een nieuwe jenever bedacht waar ze vooralsnog Japans zeewier voor gebruikt, zo meldt Misset Horeca. Met de zilte jenever richt de Zeeuwse zich vooral op de horeca. De Zeeuwierjenever wordt gemaakt bij

Lees verder...

Sergio Herman opent een tweede restaurant

SLUIS – Chef-kok Sergio Herman uit het Zeeuwse Sluis heeft met restaurant Oud Sluis al het beste restaurant van Nederland, maar binnenkort opent hij een nieuw etablissement: Pure C. Dat meldt het Nederlands Gilde van Sommeliers. Het gaat om een laagdrempelig visrestaurant in de Zeeuws-Vlaamse badplaats Cadzand. Op de menukaart komen toppers te staan van

Lees verder...

Nieuw streekproduct: Zeeuwse inktvis

ZIERIKZEE – Inktvisringetjes, ofwel calamaris, zijn de nieuwe ‘Zeeuwse Zilte Zaligheid’. Vier Zeeuwse horecabedrijven introduceren ze volgende week. Zeeland is al befaamd om de mosselen, oesters en de Oosterscheldekreeft. Minder bekend zijn de zilte groenten lamsoor en zeekraal. Bij deze reeks zilte streekproducten komt nu dus inktvis, gevangen in de Oosterschelde en het Grevelingenmeer. Het gaat om

Lees verder...

Mosselseizoen begint dit jaar extra vroeg!

YERSEKE – De eerste bodemmosselen van het seizoen liggen volgende week donderdag al in de schappen. Dat is veel vroeger dan normaal, want het mosselseizoen begint doorgaans op zijn vroegst half juli. Dat melden de PZC en Omroep Zeeland. Mosselbedrijf Prins en Dingemanse denkt dat er dit jaar veel voedsel in het water zit en

Lees verder...

Zeeland wijnland

OUDELANDE – Zeeland is misschien wel het beste wijngebied van Nederland. Tenminste dat zeggen Zeeuwse wijnboeren uit Dreischor, Oudelande en Wissenkerke. “Het aantal zonuren is hier het hoogst van heel Nederland”, stelt Debora Moelker van wijngaard de Oorsprong in Oudelande.Op 2,3 hectare in Oudelande staan alleen winterharde druivensoorten. Die zijn bestand tegen meeldauw, een schimmel

Lees verder...

Een verantwoord visje op je bord

RENESSE – Tien Zeeuwse restaurants serveren tijdens de Week van de Zee (16 tot en met 23 mei) een Goed Vismenu. Op dit menu staan alleen maar vissoorten uit de groene kolom van de Viswijzer of vissoorten met het MSC-keurmerk. In heel Nederland doen meer dan honderd restaurants mee aan de actie. Visliefhebbers weten dat

Lees verder...

Amuses en nog eens amuses

VLISSINGEN – Een amuse is doorgaans een klein hapje vooraf om de smaakpapillen alvast te kietelen. In Vlissingen kan de echte Bourgondiër echter het voor-, hoofd- en nagerecht overslaan en zich alleen storten op amuses.

Lees verder...

Recordpoging mosselpeuzelen

ZIERIKZEE – Tweeduizend mensen aan tafel die lekker mosselen zitten op te peuzelen. Als het aan samenwerkingsverband De Zilte Ronde in Zierikzee ligt, moeten die smulpapen op 11 juli een plekje in het World Guinness Book of Records verwerven.

Lees verder...

Meesterschap in Kamperland

KAMPERLAND – Nog even een minuscuul pluisje wegwuiven van de oogverblindende ketel. Hij knikt, de brouwmeester met over zijn gezellig ronde buik een bruinlederen schort. Hij is tevreden. In slowmotion laat hij het goudgele vocht in een glas glijden. De camera zoemt in: weldadig rollend schuim. Dansende bubbels. Wie met het tv-spotje in het hoofd

Lees verder...