Rubriek: Culinair

Cappuccinotest 17: Even zoeken naar grand café Fonteyne & de cappuccino!

HEINKENSZAND – Deze cappuccinotest is er gekomen omdat ik samen met een collega op een ochtend in Heinkenszand was en alle koffietenten nog op slot zaten. Wacht eens even, zei ik tegen mijn collega en wees de weg naar grand café Fonteyne, aan de Hoefbladstraat 1, in een nieuwbouwwijk. De ontvangst is allervriendelijkst, misschien omdat

Lees verder...

Kippige kip Sabootje na 16 jaar nog kiplekker!

NISSE – Sierkip Sabootje uit Nisse is 16 jaar jong, misschien een beetje kippig, maar voelt zich kiplekker. Dat ze zo stokoud is zou komen doordat de kakelende dame veelvuldig een graantje mag meepikken en vaak liefde krijgt van hanige types. Nu is er een oude chinees die beweert dat zijn kip al meer dan

Lees verder...

Vlissingse brandweer met eieren bekogeld!

VLISSINGEN – Op de Eerste Binnenhavenweg in Vlissingen werden zaterdag rond 02.45 uur vier jongeren in de leeftijd van 15, 17 en 19 jaar, uit de gemeente Middelburg aangehouden. Omdat ze de brandweer met eieren hebben bekogeld. Nadat brandweerlieden daar ter hoogte van de vismijn een brandje had geblust werden zij door de vier jongeren,

Lees verder...

Cappuccinotest 16: Sterk is niet altijd lekker bij Landlust in Nieuwdorp

NIEUWDORP – Ga je naar restaurant / partycentrum Landlust, aan de Landlustweg 1, in Nieuwdorp, dan ga je even lekker weg. Althans zo denk ik er over. Hoewel ik nog steeds vind dat ze op een vreemde locatie zitten. Maar ik ben zeer benieuwd hoe de cappuccino er smaakt. Dus doe ik er de cappuccinotest.

Lees verder...

NEE, NIET DOEN! Knappe serveerster zoekt baan in Zeeuwse horeca!

DOMBURG – Er is een knappe serveerster op zoek naar een nieuwe baan. De Zeeuwse horeca zit vooral in het hoogseizoen te springen om goede werknemers die ook een mondje Engels en Duits spreken! Toch zegt mij iets dat u de serveerster in onderstaand filmpje beter niet kan nemen! Waarom niet? Tja, ik weet het

Lees verder...

Sterrenrestaurant van Simmers wordt vallende ster

GOES – Het ene jaar heb je een goedlopend restaurant met een Michelin-ster, het andere zit je diep in de financiële shit, staat je zaak te huur, ben je verwikkeld in rechtszaken en ben je van de aardbodem verdwenen. Een jaar geleden begonnen Co en Marianne Simmers in het voormalige Ockenburgh in Goes restaurant Simmers &

Lees verder...

Toprestaurant ‘t Veerhuis heet voortaan Simmers & Co

GOES – Voormalig sterrenrestaurant ’t Veerhuis heet voortaan Simmers & Co. Het etablissement van topkok Co Simmers verhuisde onlangs van Wolphaartsdijk naar Goes en verloor daardoor de Michelinster. Omdat de Michelinster ook wordt toegekend vanwege de locatie en Michelin nog geen kijkje heeft kunnen nemen in het nieuwe pand, raakte het restaurant de ster kwijt.

Lees verder...

Restaurant ‘t Veerhuis raakt Michelinster kwijt door verhuizing

GOES – Zeeland moet het doen met één Michelinster minder. Restaurant ‘t Veerhuis in Goes raakte de ster kwijt, zo blijkt bij de presentatie van de nieuwe Michelingids vandaag. Dat ’t Veerhuis de ster moet inleveren is het gevolg van een verhuizing enkele maanden geleden van Wolphaartsdijk naar Goes. Omdat de Michelinster ook wordt toegekend

Lees verder...

Sluis is culinair centrum van Nederland

SLUIS – Sluis mag dan maar een klein plaatsje in Zeeuws-Vlaanderen zijn, het is zo’n beetje het culinaire centrum van Nederland aan het worden. Want niet alleen heeft het culinaire blad Lekker driesterrenrestaurant Oud Sluis van Sergio Herman als beste van Nederland uitgeroepen (alweer), ook restaurant La Trinité komt met stip binnen in de top

Lees verder...

GaultMillau: Zeeuw is beste chef-kok van België

SLUIS – De beste chef-kok van België is volgens de gerenommeerde gids GaultMillau een Zeeuw. Het gaat om Roger van Damme uit het Zeeuws-Vlaamse Sluis. Van Damme is al jaren bekend als toppatissier. Hij volgde zijn opleiding aan de vakschool Ter Groene Poorte in Brugge, waarna hij ging werken in het Huize van Wely in

Lees verder...

Culinaire creaties van Sergio Herman nu ook bereikbaar voor gewone sterveling

SLUIS – Als eerste in de Benelux heeft Sergio Herman van driesterrenrestaurant Oud Sluis de volle twintig punten gekregen van  de gerenommeerde gids GaultMillau. Zelfs in Frankrijk is er maar één chef die ooit die eer kreeg, Marc Veyrat. Wil je wel eens weten hoe goddelijk de culinaire creaties van Herman zijn, maar zit je

Lees verder...

Sergio Herman vestigt record met score in Gault Millau

SLUIS – Het is nog niet eerder vertoond in de Benelux, maar topkok Sergio Herman van restaurant Oud Sluis in Sluis heeft het voor elkaar. Van restaurantgids Gault Millau krijgt hij de maximale score. De uitslag is eigenlijk nog geheim, maar is in België is uitgelekt. Herman krijgt een score van 20 op 20. Gault

Lees verder...

Sergio Herman brengt met boek hulde aan Zeeland

SLUIS – Buikspek met een tartaar van gamba’s, Noordzeekrab met witlof en avocado en lamsvlees met aubergine, geitenkaas en geroosterde paprika. Het zijn enkele voorbeelden van recepten uit het nieuwe boek van top-chef Sergio Herman. Puur Zeeland is de titel van het boek met recepten en tekst en uitleg over Zeeland en haar streekproducten. In

Lees verder...

Toprestaurant Oud Sluis compleet verbouwd

SLUIS – Driesterren restaurant Oud Sluis van Sergio Herman is geheel gerenoveerd. Het was hard nodig zegt Michel Herman, woordvoerder en broer van de topkok, in een interview met Quote. “We kwamen tot de conclusie dat het interieur en de keuken waren verouderd”, aldus Michel Herman. De nieuwe keuken kostte 400.000 euro. “Ik wilde een

Lees verder...

ANWB Kampioen: beste pizza komt uit Middelburg

MIDDELBURG – Voor de lekkerste pizza margherita van Nederland moet je in Middelburg zijn. Dat is de uitkomst van de pizzatest van de ANWB Kampioen. Restaurant La Piccola Italia scoort met een 7,6 het hoogst. De Middelburgse pizzabakkers moeten de eer wel delen met Il Giardina della Mamma in Maastricht. De pizza’s van beide restaurants

Lees verder...