Rubriek: Culinair

Haringparty Veere

VEERE –  Ieder jaar houdt serviceclub Fifty-One Walcheren in samenwerking met de Werf te Veere de Haringparty Veere/Middelburg. Dit jaar staat deze gepland op woensdag 21 juni en zal er geld worden opgehaald voor Fonds Gehandicaptensport , door middel van een loterij. Tijdens de Haringparty komen Walchenaren, ondernemers én particulier, samen om het haringseizoen in

Lees verder...

Smakelijk Pasen

MIDDELBURG – Wie wil er geen smakelijk Pasen? In ons land is dat inmiddels ook een traditie. Een heerlijk Paasontbijt, de hele dag door lekkernijen, waaronder paaseitjes en andere chocolade lekkernijen, hapjes en vanavond het paasdiner. Dit jaar zijn de asperges favoriet. Dus was ik vanmorgen vroeg al druk bezig met de voorbereidingen. eet smakelijk!

Lees verder...

Ben jij weer het haasje? Met dit recept wordt het Paasdiner een eitje…

Nu de paasdagen naderen zoekt iedereen naar lekkere gerechten die ook nog eens origineel zijn. Met dit traditionele Portugese recept van “Konijn in witte port” kom je zeker goed voor de dag. Door het stoven in witte port, wordt het konijn nog malser en sappiger. En met de mooie gele kleur van de port tovert

Lees verder...

Eet 800-jarig Middelburg gezond?

MIDDELBURG – Eet 800-jarig Middelburg gezond? In elk geval afgelopen woensdagavond vlogen de gezonde groentes in het rond in de burgerzaal van het stadhuis in Middelburg. TV-kok Pierre Wind bracht de kinderen op een enthousiaste wijze een aantal belangrijke voedingslessen bij. Ook liet hij de kinderen een eed (eetbelofte) afleggen: ik zal nooit meer zeggen:

Lees verder...

Echte Bakker Piet Daane bakt beste Paasbrood

VLISSINGEN – In de bakkerij en winkels van Echte Bakker Piet Daane is een feeststemming. Ze zijn sinds donderdag 30 maart de nummer 1 in het bakken van Paasbrood. Bakker/eigenaar Peter Daane: “Vanmiddag 1e prijs gewonnen voor het Beste Paasbrood van Nederland. Echte super, niet meer normaal gewoon. WOW! Dat moet gevierd worden. Vanaf morgen

Lees verder...

Nationale pannenkoekendag

MIDDELBURG – Goed nieuws voor de lekkerbekken onder ons. Het is vrijdag 24 maart Nationale pannenkoekendag. Zo gaan meer dan 1100 basisschoolkinderen pannenkoeken bakken voor ouderen. En die gaan ze natuurlijk met veel plezier verorberen.  

Lees verder...

Bakker Daane: Mag het iets dikker?

VLISSINGEN – “Mag het ietsje dikker? Die opmerking kregen we de laatste tijd steeds vaker”, meldt bakker Peter Daane, eigenaar van Piet Daane-bakkerijen in Vlissingen en Middelburg dinsdag. “En ja, vanaf nu mag het ietsje dikker. Gewoon omdat het kan. Dikke Boterhammen, meer brood in je boterham. In onze winkel in Paauwenburg, Vlissingen kunt u

Lees verder...

Slecht weer in Spanje? Minder groenten in het Zeeuwse!

MIDDELBURG – Veel Zeeuwen kopen hun groenten bij de supermarkt. En in deze tijd van het jaar halen winkels zoals Albert Heijn (AH), hun groenten in Spanje. Daar is het in veel regio’s slecht weer en daardoor is er de komende weken minder spinazie en sla verkrijgbaar in de winkels. Bij AH hopen ze dat

Lees verder...

Het Beste Restaurant van Nederland is….De Librije***!

MIDDELBURG - Lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes, we zijn er nu eenmaal gek op. Echter werd dit lijstje samengesteld door tout culinair Nederland. Ze gingen massaal naar de digitale stembus en hebben besloten: restaurant De Librije*** mag een hattrick op haar naam schrijven. Voor de derde keer op rij werden zij verkozen tot het ‘Beste

Lees verder...

Genomineerden Restaurant Awards 2017!

MIDDELBURG -  Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie o wie is verkozen tot het Beste Restaurant van Nederland? Dat bepalen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje. Hattrick voor het culinaire Koningskoppel? In 2015 en 2016 werden Jonnie

Lees verder...

’t Vlasbloemeken* aan de top in Zeeland!

KOEWACHT – De jubileumeditie van de HEERLIJK10Daagse was een feestje! Van 4 tot en met 13 november konden liefhebbers van de topgastronomie voordeliger kennismaken met de Nederlandse top- en sterrenrestaurants. Aan iedereen die een vorkje heeft geprikt tijdens de HEERLIJK10Daagse is gevraagd hun ervaring te delen. De restaurants die tot allerbeste zijn verkozen, mogen nogmaals

Lees verder...

Mantelzorgers ontbijten!

GEERSDIJK – De gemeente Noord-Beveland wil haar vrijwilligers & mantelzorgers op een bijzondere manier bedanken voor hun inzet. Zij steken tenslotte veel vrije tijd in dit werk en dat waarderen wij bijzonder. De gemeente organiseert daarom op zaterdag 19 november een heerlijk ontbijt. Het ontbijt wordt gehouden in Restaurant De Korenbeurs op Landgoed Rijckholt, Provinicaleweg

Lees verder...

Topkoks zetten Zeeuwse Black Tomato Gin op de kaart!

BRUINISSE – Topkoks zetten unieke Zeeuwse Black Tomato Gin op de kaart Tijdens een gastronomische lunch voor pers en sommeliers hebben Léon Meijers en Alfred Sandee van Dutch VOC Gin hun Zeeuwse Black Tomato Gin geïntroduceerd. De gin, die in Bruinisse gedistilleerd wordt en die recent tot Oestergin 2016 werd uitgeroepen, is de enige ter

Lees verder...

Mantelzorgers en vrijwilligers: bedankt!

GEERSDIJK – De gemeente Noord-Beveland wil haar vrijwilligers & mantelzorgers op een bijzondere manier bedanken voor hun inzet. Zij steken tenslotte veel vrije tijd in dit werk en dat waarderen wij bijzonder. De gemeente organiseert daarom op zaterdag 19 november een heerlijk ontbijt. Het ontbijt wordt gehouden in Restaurant De Korenbeurs op Landgoed Rijckholt, Provinicaleweg

Lees verder...

HEERLIJK10Daagse: 10e editie met recordaantal toprestaurants!

VLISSINGEN - De HEERLIJK10Daagse is niet meer weg te denken…. De ene editie is nog niet voorbij of er wordt al gevraagd naar de volgende. De aankomende HEERLIJK10Daagse is van 4 tot en met 13 november en dit is een jubileumeditie! Voor de tiende keer kan tien dagen lang voor een zeer aantrekkelijke prijs worden geluncht

Lees verder...