Rubriek: Culinair

Bijna géén spinazie! UPDATE

KOUDEKERKE – Vanwege het slechte weer de afgelopen periode is er amper spinazie verkrijgbaar in het Zeeuwse.  Ik  was de laatste dagen volop op spinaziejacht, maar elke keer is er ‘Nee’ verkocht aan mij. Bij de Vlissingse Lidl en ook bij Emté. ook het groenteboertje in de boerenschuur even buiten Koudekerke heeft het niet. “Vanwege

Lees verder...

Week van de Akkerbouw: Topkoks koken zaterdag op de Willemshoeve in Zierikzee

ZIERIKZEE - Chefs van het gerenommeerde restaurant De Vierbannen uit Ouwerkerk geven zaterdag 25 juni een kookdemonstratie op de Willemshoeve in Zierikzee. Daarbij gebruiken zij Koopmans Blauwe, een exclusief aardappelras dat in 1934 op de Willemshoeve is ontwikkeld. Tussen 14 en 15 uur zijn de chefs aanwezig op de Willemshoeve aan de Gouweveerseweg 7 in Zierikzee.

Lees verder...

Vroegertje Zeeuwse mosselen!

YERSEKE – Goed nieuws voor de liefhebbers van Zeeuwse mosselen. Het mosselseizoen start al op 29 juni. Dat is te danken aan de vele regen en zonnige voorjaar. De mosselen zijn op maat en goed van smaak. Dat bleek  op de Nederlandse Mosselveiling in Yerseke waar de eerste mosselen zijn bemonsterd. Daar is besloten dat het

Lees verder...

Brabanders claimen Zeeuwse bolus!

MIDDELBURG – In het kader van: Wij moeten ons toch ergens druk om maken, kan ik u melden dat de Brabanders onze Zeeuwse bolus willen toeëigenen. Lekker Brabant promoot de Brabantse bolus en dat pikken verschillende Zeeuwen niet. Uitspraken op Facebook liegen er dikwijls niet om. Ze vergeten dat de bolus helemaal niet is geboren

Lees verder...

De Werf aan de top in Zeeland!

VEERE – Smikkelen en smullen, dat is wat er is gebeurd tijdens de afgelopen editie van de HEERLIJK10Daagse! Van 20 t/m 29 mei kon bourgondisch Nederland genieten van culinaire klasse tegen een voordelig prijsje. De smikkelaars werd na afloop gevraagd om hun (h)eerlijke oordeel uit te brengen en hun ervaring met een cijfer te belonen.

Lees verder...

Neckermann wordt kaaspand!

SINT JAN = De ondernemersfamilie Kuijl heeft het voormalige expeditiecentrum van Neckermann te Sint Jansteen verworven. De familie heeft onder andere het kaasproducerend bedrijf Sint Paul te Lokeren (B) en het kaasverwerkingsbedrijf Vonku BV te Hulst onder haar vleugels. Met de verwerving maakt de familie – en haar volgende generatie – zich klaar voor de

Lees verder...

Restaurant De Kromme Watergang wint Slag op de Schelde!

HOOFDPLAAT – Restaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat is afgelopen maandag winnaar geworden van de kookwedstrijd Slag op de Schelde. Deze wedstrijd was aan boord van de Denick 2 op de Oosterschelde. Van 38 inschrijvingen mochten uiteindelijk zes chefs en sous-chefs van toprestaurants meedoen met een gerecht waarin asperges en een product uit de Oosterschelde waren

Lees verder...

Smakelijk uit in Goes-Oost

GOES – Verschillende organisaties uit Goes-Oost bieden betaalbare maaltijden aan om samen te eten voor mensen met een beperking, ouderen en mensen met een klein sociaal netwerk. Een leuke en smakelijke manier om elkaar als buurtbewoners te ontmoeten. Gezellig samen eten is voor veel mensen prettiger dan alleen. Het project ‘Smakelijk Uit in Goes-Oost’ is een

Lees verder...

Paul Maris maakt kans op titel NK aspergesteken!

GRIJPSKERKE – Het eerste Nederlands Kampioenschap aspergesteken vindt zaterdag 28 mei  plaats. Hiermee krijgt deze bijzondere Nederlandse groente eindelijk de eer die het verdient. Deelnemers uit heel Nederland hebben zich aangemeld om onder leiding van TV-kok Julius Jaspers mee te dingen naar de titel ‘Nederlands Kampioen aspergesteken 2016’. Een gevarieerd gezelschap deelnemers zal de eer van hun provincie verdedigen. Paul

Lees verder...

Schouwen-Duiveland culinair goed op stoom!

ZIERIKZEE - In 2014 is het Plan van aanpak “Kansen voor Culinair Schouwen-Duiveland” door burgemeester en wethouders vastgesteld. Inmiddels is er op culinair gebied veel gebeurd. Met partners zoals Proef & Beleef Zeeland, Junction Communication en VVV Zeeland wordt er hard gewerkt om Schouwen-Duiveland culinair op de kaart te zetten. De Gemeente Schouwen-Duiveland is één van

Lees verder...

Moskee Middelburg houdt braderie / Kermes!

MIDDELBURG – De Yildirim Beyazit Moskee, aan het Zwin 11 in Middelburg houdt zaterdag 21 en zondag 22 mei een braderie / kermes. Van 10.00 tot 22.00 uur kunnen de bezoekers kennis maken met Turkse hapjes, spel en plezier, diverse snuffelkraampjes en rondleidingen.

Lees verder...

Ontdek (culinair) Westkapelle tijdens historische wandeling!

WESTKAPELLE –  Het Polderhuis in Westkapelle houdt vanaf vrijdag 20 mei in samenwerking met zes restaurants op diverse data een historische wandeling met als thema Ontdek (culinair) Westkapelle. Een gids neemt de deelnemers mee op een historische en culinaire ontdekkingstocht door Westkapelle. Er wordt onder andere stilgestaan bij een overblijfsel van molen De Roos, de

Lees verder...

Blij van de zon!

  MIDDELBURG – Tijdens zulke mooie zonnige dagen worden de mensen meestal blij. Dat is een feit. Kijk maar naar Riet en Piet die hier in de lentezon zitten te genieten van tompoucen. Foto’s MarcelvdVoort

Lees verder...

Vrijdagmiddagborrel tijdens Cuisine Machine!

VLISSINGEN – Tijdens Cuisine Machine in de Vlissingse Machinefabriek is vrijdag 13 mei  een ambitieus evenement plaats. Zeeland Business verzorgt dan samen met Cuisine Machine, Kenniswerf/Dok41 en Meet me Events een grootse zakelijke vrijdagmiddagborrel in de Machinefabriek in Vlissingen, welke de grootste van Zeeland tot nu toe moet gaan worden. De vrijdagmiddagborrel, Apéro Machine, genaamd,

Lees verder...

Bakker Daane: Aan de eierkoek!

VLISSINGEN / MIDDELBURG – Bakker Peter Daane van bakkerij Piet Daane zaterdagochtend vroeg: “Eierkoeken zijn bij ons hardlopers. Een verantwoord lekker tussendoortje, zei ook Sonja Bakker (wie kent haar nog?). Dus mag Zeeland vandaag aan de eierkoek. Daane heeft winkels in Vlissingen en Middelburg. “En zo worden ze gemaakt. Veel kijkplezier.”

Lees verder...