Rubriek: Culinair

KLM en wijnhoeve De Kleine Schorre vieren 10-jarige samenwerking!

DREISCHOR – KLM en wijnhoeve de Kleine Schorre in Dreischor vierden donderdag hun 10-jarige samenwerking. “KLM serveert al sinds 2006 wijn van de prachtige wijnhoeve aan boord van de World Business Class. Speciaal voor deze feestelijke gelegenheid bracht KLM vandaag het grootste KLM-wijnpanel ooit samen”, aldus een woordvoerder van KLM. Aan de proeftafel zaten naast

Lees verder...

Zomer gaat vrolijk verder!

MIDDELBURG – De zomer gaat vrolijk verder… En hoe?!? Het is heerlijk, warm weer en veel Zeeuwen en toeristen genieten ervan. Lekker naar het strand, in de tuin, of heerlijk eten op een terras. Ook in de rest van het land is het genieten van het fraaie zomerweer. Foto: Piet van der Voort

Lees verder...

Midzomerfeest met Pasar Maluku bij Mae Uku!

OOST-SOUBURG – De Oost-Souburgse Molukse Stichting Mae Uku houdt donderdag 25 en zaterdag 27 augustus de 34ste editie van het Midzomerfeest. Een woordvoerder: “Ondanks bezuiniigingen in ons land komt er toch een sfeervol, gezellig en wellicht onvergetelijk feest met swingende optredens. Zoals de hoofdacts Familiair en Alley & Friends. Verder kinderactiviteiten en publiekstrekkker de Pasar

Lees verder...

Meest markante Horecaondernemer van Zeeland!

PAAL –  Paviljoen ’t Schor, aan de Havenstraat in Paal, is afgelopen dinsdag uitgeroepen tot “Meest Markante Horecaondernemer” van Zeeland. De Koninklijke Horeca Nederland looft elke twee jaar een award uit voor de “Meest Markante Horecaondernemer” van Nederland. In 2016 wordt per provincie een winnaar uitgeroepen. Deze winnaars doen in 2017 mee aan de landelijke

Lees verder...

Vandaag weer eens…Zeeuwse mosselen!

YERSEKE – Ze zijn er weer: de Zeeuwse mosselen. En voor de eerste keer dit seizoen heb  ik vandaag 2 kilo verorberd. En ze smaken heel goed dit jaar. Voor herhaling vatbaar dus. In de Zeeuwse winkels zijn de mosselen volop te koop en ik merkte al dat ze bij sommige snel zijn uitverkocht. Dat

Lees verder...

Beste Zeeuwse terras bij restaurant de werf!

EERE – Bij restaurant De Werf in Veere zijn ze dolblij. Want ze staan op de tweede plaats in de Terras Top 100 van Misset Horeca. Naast De Werf zijn er nog 6 Zeeuwse terrassen in de top 100. De 7e plek is voor Restaurant Oranjeplaat; Parkfront Vlissingen op 46; Juno Wemeldinge staat 73ste; Rosaura

Lees verder...

Bijna géén spinazie! UPDATE

KOUDEKERKE – Vanwege het slechte weer de afgelopen periode is er amper spinazie verkrijgbaar in het Zeeuwse.  Ik  was de laatste dagen volop op spinaziejacht, maar elke keer is er ‘Nee’ verkocht aan mij. Bij de Vlissingse Lidl en ook bij Emté. ook het groenteboertje in de boerenschuur even buiten Koudekerke heeft het niet. “Vanwege

Lees verder...

Week van de Akkerbouw: Topkoks koken zaterdag op de Willemshoeve in Zierikzee

ZIERIKZEE - Chefs van het gerenommeerde restaurant De Vierbannen uit Ouwerkerk geven zaterdag 25 juni een kookdemonstratie op de Willemshoeve in Zierikzee. Daarbij gebruiken zij Koopmans Blauwe, een exclusief aardappelras dat in 1934 op de Willemshoeve is ontwikkeld. Tussen 14 en 15 uur zijn de chefs aanwezig op de Willemshoeve aan de Gouweveerseweg 7 in Zierikzee.

Lees verder...

Vroegertje Zeeuwse mosselen!

YERSEKE – Goed nieuws voor de liefhebbers van Zeeuwse mosselen. Het mosselseizoen start al op 29 juni. Dat is te danken aan de vele regen en zonnige voorjaar. De mosselen zijn op maat en goed van smaak. Dat bleek  op de Nederlandse Mosselveiling in Yerseke waar de eerste mosselen zijn bemonsterd. Daar is besloten dat het

Lees verder...

Brabanders claimen Zeeuwse bolus!

MIDDELBURG – In het kader van: Wij moeten ons toch ergens druk om maken, kan ik u melden dat de Brabanders onze Zeeuwse bolus willen toeëigenen. Lekker Brabant promoot de Brabantse bolus en dat pikken verschillende Zeeuwen niet. Uitspraken op Facebook liegen er dikwijls niet om. Ze vergeten dat de bolus helemaal niet is geboren

Lees verder...

De Werf aan de top in Zeeland!

VEERE – Smikkelen en smullen, dat is wat er is gebeurd tijdens de afgelopen editie van de HEERLIJK10Daagse! Van 20 t/m 29 mei kon bourgondisch Nederland genieten van culinaire klasse tegen een voordelig prijsje. De smikkelaars werd na afloop gevraagd om hun (h)eerlijke oordeel uit te brengen en hun ervaring met een cijfer te belonen.

Lees verder...

Neckermann wordt kaaspand!

SINT JAN = De ondernemersfamilie Kuijl heeft het voormalige expeditiecentrum van Neckermann te Sint Jansteen verworven. De familie heeft onder andere het kaasproducerend bedrijf Sint Paul te Lokeren (B) en het kaasverwerkingsbedrijf Vonku BV te Hulst onder haar vleugels. Met de verwerving maakt de familie – en haar volgende generatie – zich klaar voor de

Lees verder...

Restaurant De Kromme Watergang wint Slag op de Schelde!

HOOFDPLAAT – Restaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat is afgelopen maandag winnaar geworden van de kookwedstrijd Slag op de Schelde. Deze wedstrijd was aan boord van de Denick 2 op de Oosterschelde. Van 38 inschrijvingen mochten uiteindelijk zes chefs en sous-chefs van toprestaurants meedoen met een gerecht waarin asperges en een product uit de Oosterschelde waren

Lees verder...

Smakelijk uit in Goes-Oost

GOES – Verschillende organisaties uit Goes-Oost bieden betaalbare maaltijden aan om samen te eten voor mensen met een beperking, ouderen en mensen met een klein sociaal netwerk. Een leuke en smakelijke manier om elkaar als buurtbewoners te ontmoeten. Gezellig samen eten is voor veel mensen prettiger dan alleen. Het project ‘Smakelijk Uit in Goes-Oost’ is een

Lees verder...

Paul Maris maakt kans op titel NK aspergesteken!

GRIJPSKERKE – Het eerste Nederlands Kampioenschap aspergesteken vindt zaterdag 28 mei  plaats. Hiermee krijgt deze bijzondere Nederlandse groente eindelijk de eer die het verdient. Deelnemers uit heel Nederland hebben zich aangemeld om onder leiding van TV-kok Julius Jaspers mee te dingen naar de titel ‘Nederlands Kampioen aspergesteken 2016’. Een gevarieerd gezelschap deelnemers zal de eer van hun provincie verdedigen. Paul

Lees verder...