De plek…..(5) De haven, Yerseke!


YERSEKE – Als ik in de haven van Yerseke ben, dan beleef ik de plek waar al sinds jaar en dag de mosselen en oesters aan wal worden gebracht. Waar steeds weer de vissersschepen vertrekken met een bemanning die hoopt op een goede vangst en achterblijvers die een veilige thuiskomst wensen.

Dat was vroeger en dat is nog steeds zo. Het is nog altijd de plek waar de vissers graag zijn. Maar ook anderen nemen er graag een kijkje. Eigenlijk stelde die haven tot 1840 niet veel voor. Na die tijd kwamen er verbeteringen dankzij de oesterteelt. Vlak voor de Tweede Wereldoorlog zou er een grote haven worden gemaakt, maar door dat oorlogsgeweld ging het niet door. Pas op 15 juli 1965 is de nieuwe haven geopend. Zowel de vissers als de recreanten maken er gebruik van. Op de foto: D’n Bruinen (YE 199) in 1949 in de haven van Yerseke met schippers Jan en Willem de Rooij.
(foto uit het archief van de familie de Rooij)

Lees ook:Zeeuwse vissers vissen niet!
Lees ook:Zeeuwse vissers zoeken zelf hun vermiste vrienden
Lees ook:Zoekactie vermiste vissers gaat woensdag verder
Lees ook:De plek…..(28): Reddingsbrigade onderaan de boulevard, Vlissingen!
Lees ook:Vlissingse Andere Tijden: De mazen van het net

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>