De plek…..(35): Centrum, Colijnsplaat!

COLIJNSPLAAT – Colijnsplaat is een gezellig dorp in Noord-Beveland en telt zo’n 1600 inwoners. In de zomer zijn dat er veel meer dankzij onder andere de watervrienden die met hun boot in de jachthaven (met 500 plaatsen) vertoeven. Het centrum van het dorp is voor velen een fijne plek om te zijn.

Colijnsplaat is tot 1941 een zelfstandige gemeente geweest en ligt bij het zuidelijke einde van de vermaarde Zeelandbrug. Er zijn in Colijnsplaat leuke winkels, aantrekkelijke restaurants en wie de omgeving op een bijzondere manier wil verkennen kan er een Solex huren. Blikvanger is de Nederlands hervormde kerk.

Lees ook:De plek…..( 16): Zeelandbrug, Colijnsplaat, Zierikzee!
Lees ook:Herinneringen Zeelandbrug!
Lees ook:Zeelandbrug afgesloten!
Lees ook:Lente tip (5):Naar de gezellige dorpjes!
Lees ook:Zeelandbrug dicht!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>