Decemberspecial (4): Vaarwel vermoeidheid en lusteloosheid!

MIDDELBURG – U kent ze vast wel: de mensen die in de winterperiode moe en lusteloos zijn. Misschien heeft u er zelf last van. In deze decemberspecial krijgt u tips voor meer energie.

Vroeger donker, koud en regelmatig een regenbui. Dat maakt 40 procent van de  Zeeuwen niet blij. Daar hoef je echt geen “Het glas is half leeg-type” voor te zijn. Dit is een periode waar u zich moe en minder actief voelt. Gelukkig is daar iets tegen te doen

Bewegen

Regelmaat in uw leven zorgt voor minder gebruik van uw energie. Routinematige zaken kosten u tien maal minder mentale energie dan niet-routinematige zaken.

Uiteraard is bewegen belangrijk. Zo is in elk geval 5 dagen per week een half uur bewegen een goede stap in de gezonde richting. Bijvoorbeeld fietsend naar het werk of school. En wandelen is ook erg gezond. Door te sporten maakt uw lichaam endorfine aan en dat geeft energie.

Géén vette tussendoortjes

Ik denk eigenlijk niet dat ik u verras door te melden dat gezond eten ook een aanrader is. Zorg dat u genoeg basisvoeding eet, vermijdt tussendoortjes met veel vet en suiker. Seizoen groenten zijn veel beter. Het geeft energie en versterkt de weerstand. Verder is het handig als u voldoende vitamine B1, B2 en B6 neemt. Volop aanwezig in gevarieerde en evenwichtige voeding. Gezond eten is een must en geef de voorkeur aan magere vleessoorten, kaas- en zuivelproducten. Volkorenproducten zijn ook gezond. Soms is het verstandig om dagelijks multivitaminen te nemen, Vooral als u een actieve levensstijl heeft.

Voldoende licht

U zult begrijpen dat tijdens deze donkere dagen voldoende licht goed zal doen. Deze  periode maken wij geen vitamine D aan en teren op de zomervoorraad. Dus is het van belang om te zorgen dat u voldoende daglicht ziet.

Lees ook:Sneu voor nieuwe vakantiegangers!
Lees ook:Maakt u van uw (klein)kinderen ‘Scharrelkids’?
Lees ook:ADRZ: Diabetescafé Bewegen anno nu!
Lees ook:Bewegen 70plusser in Amaliahof!
Lees ook:Sportende ouderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>