Een eigenzinnig museum

MIDDELBURG – Het Zeeuws Museum in het Abdijcomplex in Middelburg beheert de grootste verzameling Zeeuws erfgoed ter wereld. Te zien zijn de wereldberoemde serie 16e eeuwse wandtapijten, prachtige porselein- en schilderijenverzamelingen, verrassende mode en streekdrachtenzalen en kabinetten met kunst uit Oost en West. Het museum is eigenzinnig en modern en opende in 2007 na zeven jaren van verbouwen de de deuren. Vorig jaar won het Zeeuws Museum nog de belangrijke Museumprijs van de Raad van Europa.

Nu al een rondje maken door het museum, sluit je dan aan bij deze skateboarders en bekijkt het spannende Youtube-filmpje…

Lees ook:Zeeuws Museum genomineerd voor BankGiro Loterij Museumprijs!
Lees ook:Zeeuws Museum net geen winnaar BankGiro Loterij Museumprijs 2015
Lees ook:ZeeuwseCultuur (2): Het Zeeuws Museum in Middelburg!
Lees ook:Rondleidingen Abdijcomplex!
Lees ook:Zeeuws Museum (bijna) 50 jaar…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>