Babyboom in Piratenpark & Zeeaquarium Het Arsenaal


VLISSINGEN – In Piratenpark & Zeeaquarium Het Arsenaal in Vlissingen vindt een heuse babyboom plaats. Al vijftien jonge hondshaaien zijn uit hun ei gekropen en er worden nog zeker vijftig nieuwe bewoners verwacht. Bezoekers van het attractiepark kunnen zowel de babyhaaien als de eieren in verschillende stadia bekijken.

Lang verwacht

Het is voor de dierverzorgers van Het Arsenaal altijd een lange zit voordat de haaien geboren worden. Net als bij mensen gaan zo’n 9 maanden voorbij, voordat de haaien geboren worden. Tussentijds moet watertemperatuur en waterkwaliteit goed in de gaten worden gehouden. Bij geboorte is een babyhaai zo’n zeven centimeter lang.

Nog meer baby’s

Ook Paulus de inktvis, die zich vorig jaar nog weleens aan een kabinetsvoorspelling waagde, verwacht weer kinderen. Uit de ruim driehonderd sepia eieren komen zo’n tweehonderd kleine inktvisjes tevoorschijn. De diertjes zijn zo’n halve centimeter groot, maar kunnen een lengte van 50 centimeter bereiken. De sepia of zeekat is vooral bekend bij duikers die massaal de Zeeuwse wateren opzoeken om de dieren te zien paren.

Het beestje moet toch een naam hebben…

Voor de twee krokodillen die onlangs hun intrek namen in de onderwaterwereld van Het Arsenaal is het attractiepark nog druk op zoek naar een naam. Bezoekers wordt gevraagd om hun medewerking. Degene die met de leukste naam verzint, wint nog leuke prijs. Inzendingen kunnen verstuurd worden naar [email protected]

Hoe groot worden die Arsenaal haaitjes eigenlijk?

Lees ook:Zeekat legt eieren in zeeaquarium van Het Arsenaal!
Lees ook:Dertig zeepaardjes geboren in Het Arsenaal
Lees ook:Tropische verrassing in Oceantank van Vlissingse Het Arsenaal!
Lees ook:Samenwerking tussen Het Arsenaal en de Carrousel Vlissingen!
Lees ook:Zeldzaam Zeepaardje Morgan opgevangen in Piratenpark en Zeeaquarium Het Arsenaal in Vlissingen.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>