Drukte bij Watersnoodmuseum dankzij baggerzomer!


OUWERKERK – “Het is hoogseizoen voor het Watersnoodmuseum en dat merken we gelukkig ook aan het aantal bezoekers. De minder goede weersomstandigheden zijn voor veel mensen een extra reden om een bezoek te brengen aan ons museum. Ook hadden we de afgelopen tijd een aantal bijzondere gasten in ons museum”, meldt een woordvoerder van het Watersnoodmuseum, aan de Weg van de Buitenlandse Pers 5 in Ouwerkerk.

“Onder meer een aantal groepen Amerikanen die in Zeeland waren om te zien hoe hier wordt omgegaan met waterbeheer en dergelijke. Ook was een groep jonge kunstenaars (uit Nederland en Italië) een week lang actief op Schouwen-Duiveland en meerdere dagen aan het werk in ons museum om een manier te bedenken hoe op creatieve wijze de bewustwording bij mensen over de gevaren van overstromingen kan worden vergroot.

In het museum is tot en met 10 augustus de foto-expositie Tegenpolen van Sacha de Boer (NOS) en Raymond Rutting (De Volkskrant) te zien. Een verzameling foto’s gemaakt op de Noordpool (De Boer) en de Zuidpool (Rutting). Beide fotografen komen zondag 7 augustus naar het museum om daar een lezing te geven over hun ervaringen met fotografie onder extreme omstandigheden. Aanvang 14.00 uur.”

“Intussen wordt op de achtergrond hard gewerkt aan de voorbereidingen voor alweer een nieuwe foto-expositie; Usefull Places, van DAPh, de Dutch Architectural Photographers. Ook verwachten we in de herfst het werk van een bijzondere Chinese kunstenaar He Jiang met panoramaschilderingen van het waterdorp Xitang in de traditionele, Chinese Thick Ink techniek.”

“Een activiteit van andere aard is de jaarlijkse Krekentocht, die dit keer gehouden wordt op zaterdag 13 augustus. Compleet nieuwe routes moeten deelname dit jaar nog aantrekkelijk maken.”

“Verder zijn er ontwikkelingen ten aanzien van het oral history project ’1953, het verhaal’ waaraan gewerkt wordt. Projectleider Jaap Schoof heeft een projectplan opgesteld en dat voorgelegd aan een aantal ervaringsdeskundigen en is een klankbordgroep aan het samenstellen.”

“Rond 12 juli is de gereedgekomen fase 2 van het buitengebied rondom het Watersnoodmuseum gepresenteerd en is fase 3 toegelicht. Wie een wandeling maakt door het gebied rondom het museum ziet dat een en ander steeds beter op elkaar aansluit, waardoor de combinatie van een bezoek aan het museum èn het buitengebied steeds aantrekkelijker wordt.”

Bron: Watersnoodmuseum.

Lees ook:Watersnoodmuseum bestaat tien jaar
Lees ook:ZeeuwseCultuur…..(9): Het Watersnoodmuseum, Ouwerkerk!
Lees ook:Watersnoodmuseum: ‘Jakarta, de mensen achter de zeemuur’!
Lees ook:Schenkers openen nieuwe tentoonstelling 65 objecten
Lees ook:Helikoptervluchten Watersnoodmuseum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>