Aftellen naar Senior Games: nog drie maanden

MIDDELBURG – Over precies drie maanden gaat het grootste sportevenement ter wereld voor senioren van start in Zeeland. Het is voor het eerst dat de Senior Games in Europa worden gehouden en wel van 7 tot en met 12 september.
Door de hele provincie heen werken de atleten verschillende onderdelen af. Inmiddels hebben rond de 1.500 deelnemers zich aangemeld voor de 22 sporten uit het hoofdprogramma van de Senior Games 2009. De oudste deelnemer die zich tot nu toe heeft aangemeld is de 100-jarige Amerikaan Roger Gentilhomme. Deze superatleet doet mee in twee disciplines: tennis en bowlen.

Ook diverse (voormalige) nationale, Europese en wereldkampioenen hebben zich inmiddels ingeschreven. De organisatie verwacht dat uiteindelijk drieduizend oudere sporters naar Zeeland komen.
Ook is er een recreatief sportprogramma. Er worden gedurende de week van de Senior Games 2009 fietstochten uitgezet. Deze tochten gaan langs de diverse sportlocaties van de Senior Games waar je de deelnemers aan het hoofdprogramma kunt zien sporten.

Lees ook:MAX zendt dagelijks Senior Games Journaal uit
Lees ook:Steven Rooks probeert parcours van Senior Games
Lees ook:De filmkeuze van Ton Kienhuis: Autumn Gold!
Lees ook:Maak kennis met sporten in Vlissingen!
Lees ook:Daan Hendriks Nederlands kampioen tennis!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>