Voetbal Experience schenkt shirt Gerd Müller aan Duitsland!


MIDDELBURG – Dé Voetbal Experience in Middelburg overhandigde dinsdagavond één van de topstukken van de expo `Die Deutsche Mannschaft´ aan de Duitse voetbalbond. Dit gebeurd tijdens de vriendschappelijke wedstrijd Oranje-Bayern Munchen. Het gaat om het voetbalshirt van Gerd Müller. De Duitse spits scoorde in dit shirt, tijdens de WK finale van 1974, het beslissende doelpunt tegen Oranje.

Het shirt van Müller werd tijdens het treffen van het nationale elftal en de Duitse topclub symbolisch overhandigd. Na het zomerseizoen gaat het shirt definitief naar de oosterburen toe. Het shirt is via Wim Rijsbergen in handen van Voetbal Experience. De ex-international kreeg het shirt van de Duitse spits na afloop van de verloren WK finale. De overhandiging vindt plaats voorafgaand aan de wedstrijd aan Gerd Müller zelf.

Samenwerking Duitse voetbalbond

Het shirt van Gerd Müller is één van de topstukken uit de expo ´Die Deutsche Mannschaft´. Deze expo is sinds april 2011 te zien in Voetbal Experience en laat hoogtepunten, overwinningen en bijzondere momenten van het Duitse elftal aan bod komen. Daarnaast bevat de expo tal van bijzondere voetbalrelikwieën. Twee wereldbekers, van 1954 en 1990, zijn te bewonderen, naast diverse voetbalshirts van voetbalsterren en bijzondere foto´s, enzovoort. Oranje’s meest gevreesde tegenstander wordt op indrukwekkende wijze getoond in Voetbal Experience. Veel voetbalrelikwieën van de expo `Die Deutsche Mannschaft´ zijn afkomstig van de Duitse voetbalbond. De voetbalbond is enthousiast geworden om mee te werken aan deze expo, na een bezoek aan Voetbal Experience. Zij willen in Dortmund een gelijke attractie als Voetbal Experience realiseren. Deze zou in 2014 klaar moeten zijn.

Voetbal Experience

Nationaal Voetbalmuseum dé Voetbal Experience is dé voetbalattractie in Nederland en zelfs uniek in Europa. Oranje komt volop aan bod met historie, bijzondere voetbalobjecten, uniek beeldmateriaal en hét hoogtepunt van Oranje: het gewonnen EK 1988. Tevens is in Voetbal Experience alles te vinden over Oranjes meest gevreesde tegenstander: Duitsland, in de Nl-D zone, spreek je voetbalcommentaar in bij een wedstrijd, zijn de topclubs van Nederland vertegenwoordigd en worden voetbalkunsten getest op het speelveld.
Voetbal Experience is dagelijks open van 10 – 19 uur.

Lees ook:Onze grootste tegenstander de Deutsche Mannchaft krijgt aandacht bij voetbalmuseum Voetbal Experience
Lees ook:Arjen Robben schenkt zijn Champions League-shirt aan Voetbal Experience!
Lees ook:Gouden Schoen van Theo Janssen in Voetbal Experience!
Lees ook:Beleef het EK ’88 opnieuw bij Voetbal Experience!
Lees ook:Edwin van der Sar bekijkt zichzelf in De Voetbal Experience!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>