Movies that Matter on tour bij Cinema Middelburg: Drone!

MIDDELBURG – Cinema Middelburg presenteert voor het derde seizoen het Movies that Matter programma. Dinsdag 15 december om 20.00 uur met de film Drone (2014) van regisseur Tonje Hessen Schei.

Al jaren voeren de Verenigde Staten in Pakistan drone-aanvallen uit. Met als gevolg veel burgerslachtoffers. Drone onthult met welk leed en onrecht dit gepaard gaat: niet alleen nabestaanden en mensenrechtenadvocaten doen hun verhaal, maar ook de jonge dronepiloten, die vanuit de gamewereld worden gerekruteerd om van achter een scherm hun aanvallen uit te voeren. De aard van oorlogvoering verandert radicaal door de inzet van drones. Het is mogelijk massaal, onzichtbaar en van grote afstand te doden. Doordat de technologie zich veel sneller ontwikkelt dan het internationaal recht, is het nog altijd schimmig wanneer de inzet van drones legitiem is.Duur: 78 minuten, Nederlands ondertiteld

Lees ook:Politie traint roofvogels om drones te onderscheppen!
Lees ook:Kidscollege Vlissingen!
Lees ook:Veilig vliegen met drones
Lees ook:Movies that Matter on tour bij Cinema Middelburg: The Shelter!
Lees ook:Jarige Cinema Middelburg!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>