Klassieker bij Cinema Middelburg: La Dolce Vita (1960)!

MIDDELBURG – Cinema Middelburg presenteert eenmalig de digitaal gerestaureerde klassieker La Dolce Vita (1960) van regisseur Federico Fellini op zondag 27 december om 14.00 uur. Na 31 december vervallen de Nederlandse filmrechten en is de film lang niet meer te bewonderen op het witte doek. Vooraf is het mogelijk een Italiaanse lunch te gebruiken vanaf 12.30 in café de Kloveniersdoelen.

De scène met de Zweedse actrice Anita Ekberg in de Trevifontein werd wereldberoemd en Ekberg werd een icoon als muze van Fellini. Al zag de actrice het anders: “Dankzij mij is Fellini beroemd geworden, niet andersom.” begin dit jaar overleed Ekberg op 83-jarige leeftijd in Rome. La Dolce Vita werd in 1960 bekroond met de Gouden Palm in Cannes en later met een Oscar voor mooiste kostuums.

Over de film:

Marcello Rubini (Marcello Mastroianni) is columnist. Eigenlijk wil hij literair auteur zijn, maar hij laat zijn ideaal varen voor een carrière in de winstgevende sensatiepers. Steeds weer is hij op zoek naar primeurs, sappige roddels en schandaalnieuws. In zijn verhalen beschrijft hij ‘het zoete leven’ van de high society van Rome. Daarom brengt hij zijn avonden door in de drukte van Via Veneto tussen playboys, filmsterren en hoeren. In de nachtclubs en bordelen maken de bezoekers van het leven een groot feest. In werkelijkheid sluimert in de nachten vol drank en seks een diepe tragiek en veel verdriet.Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld, 174 minuten. Met pauze.

Lees ook:Film by the Sea: High Tea met Jane Eyre !
Lees ook:Cinema Middelburg: Miele!
Lees ook:Cinema Middelburg: Woody Allen met To Rome with Love!
Lees ook:Avond van de Franse Film in Cinema Middelburg: Casque d’ Or!
Lees ook:Weer recordaantal kijkers Cinema Middelburg voor Intouchables!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>