Movies that Matter on tour bij Cinema Middelburg:The President!

MIDDELBURG – Cinema Middelburg presenteert voor het derde seizoen het Movies that Matter programma. Dinsdag 26 januari om 20.00 uur met de film The President (2014) van regisseur Mohsen Makhmalbaf.

Zwartkomische satire. In een niet nader bepaald land schept een oude dictator tegen zijn kleinzoon op over de grootsheid van zijn macht. Hij toont hoe hij met één telefoontje alle lichten in de stad kan doven. Vanuit het presidentieel paleiskijken ze uit over de stad. Het kind probeert het ook eens en roept door de telefoon dat de lichten aan en uit moeten. Het werkt. Wanneer opstandelingen een staatsgreep plegen, staat er een prijs op het hoofd van de alleenheerser. Hij ziet zich genoodzaakt samen met zijn kleinzoon te vluchten. Vermomd als straatmuzikanten reizen ze het land door, op weg naar de kust. Onderweg komt de voormalig dictator oog in oog te staan met mensen die jarenlang te lijden hadden van geweld, armoede en onderdrukking tijdens zijn regime. The President was geselecteerd voor het competitieprogramma van het London Film Festival en het Venice Film Festival en won op het Chicago International Film Festival.Duur: 119 minuten, Engels ondertiteld

Lees ook:UCR Student Film Festival!
Lees ook:IFFR Previewavond bij Cinema Middelburg:Tanna!
Lees ook:UCR students film festival bij Cinema Middelburg!
Lees ook:Voorpremière Movies that Matter festival bij Cinema Middelburg: Timbuktu!
Lees ook:Movies that Matter on tour bij Cinema Middelburg: We come as friends!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>