Extra voorstelling Jheronimus Bosch bij Cinema Middelburg: Touched By the Devil!

MIDDELBURG – Cinema Middelburg presenteert een extra voorstelling van de de documentaire Jheronimus Bosch – Touched By the Devil (2015) van regisseur Pieter van Huystee op woensdag 3 februari om 16.00 uur. De film draait ook nog op woensdag 3 februari om 14.00 uur.

In 2016 organiseert Het Noordbrabants Museum een tentoonstelling ter gelegenheid van de 500ste sterfdag van de middeleeuwse schilder Jheronimus Bosch. De film volgt het team van experts dat het mysterie van alle 25 bestaande schilderijen van Bosch probeert te ontrafelen. Vier jaar lang reisde het team de wereld over om zijn schilderijen in musea als Museo Nacional del Prado en Musée du Louvre met röntgenfotografie en infrarood in detail te onderzoeken. Voor het eerst in de geschiedenis dringen we door door tot de onderste verflagen om zo een indruk te krijgen van het creatieve proces van de ‘duivelskunstenaar’.

Nederlands gesproken, 82 minuten.

Lees ook:Documentaire bij Cinema Middelburg: Jheronimus Bosch – Touched By the Devil!
Lees ook:Cinema Middelburg: Nationale filmdagen!
Lees ook:Cinema Middelburg: Nieuwe helden!
Lees ook:Avond van de Franse Film bij Cinema Middelburg: Party Girl!
Lees ook:Open doek voor jong Zeeuws filmtalent!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>