Kinderfilms in de voorjaarsvakantie!

MIDDELBURG – In de voorjaarsvakantie vertoont Cinema Middelburg van maandag 22 februari tot en met woensdag 24 februari dagelijks om 14.00 uur de Franse kinderfilm Reis naar het Noorden (2015). Op zondag 21 februari staat The Best of IDFA 2015 Junior op het programma, om 13.30 uur.

Reis naar het Noorden

Sasha is een slim en doortastend meisje van 15 jaar dat opgroeit in het aristocratische milieu van St. Petersburg aan het einde van de 19e eeuw. Ze is groot bewonderaar van haar opa, een bekende ontdekkingsreiziger die niet meer terugkwam van een expeditie naar de Noordpool. Nadat Sasha zijn reisplan ontdekt, loopt ze van huis weg om hem en zijn schip te gaan zoeken. Ze sluit zich aan bij de bemanning van een schip en vaart samen met hen naar het verre Noorden. Onderweg leert ze geld te verdienen in een restaurant en zich als meisje van adellijke afkomst aan te passen aan het ‘gewone’ volk. Tijdens haar zoektocht op zee en de Noordpool moet ze zich redden tussen de mannen en jongens en deze ook nog eens voor haar zien te winnen. Maar ze is dapper en vastberaden en weet met haar charmes en haar grote hart uiteindelijk iedereen mee te krijgen in haar eigen ontdekkingsreis.
De animatie is fenomenaal. De film ziet eruit alsof hij getekend is door iemand die het allemaal zelf heeft meegemaakt. De sferen die zowel in de aristocratische kringen in St. Petersburg als met het zeilen in de Arctische wateren worden opgeroepen, voelen door hun kleurgebruik en compositie bijzonder levensecht.Kijkwijzer: vanaf 7 jaar

Duur: 81minuten

Entree: € 6 voor kinderen én volwassenen

The Best of IDFA 2015 Junior

Familieprogramma met 3 jeugddocumentaires (70 minuten, vanaf 8 jaar)

Dancing For You: Vilde wil dolgraag als eerste meisje het kampioenschap halling (een bijzondere Noorse volksdans) winnen. Met haar zieke opa als getuige.

Hoofd vol dromen: Ontwapenend portret van de sprankelende Anne Fee en haar huisgenoten, twee twintigers met een verstandelijke beperking.

Bubbly Big Top: Madeleine en Anthony reizen van plek naar plek met het circus van hun familie. En hoewel de glamour van de show niet altijd overeenkomt met hun leven achter de schermen, zouden ze niks liever willen.

Entree: € 6 voor kinderen én volwassenen

Lees ook:Cinema Middelburg: The Best of IDFA 2015 on tour!
Lees ook:Voorjaarsvakantie Kinderfilm Cinema Middelburg: Emil & Ida van de Hazelhoeve!
Lees ook:Documentaire bij Cinema Middelburg: Om de wereld in 50 concerten!
Lees ook:Trein rijdt weg met baby en peuter en laat moeder op perron staan
Lees ook:Reprise Dorsvloer vol confetti bij Cinema Middelburg!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>