Speciaal filmprogramma voor scholen tijdens Film by the Sea!

VLISSINGEN –  Film by the Sea houdt dit jaar samen met Mbo Scalda en HZ Cult een bijzonder educatieprogramma. Meer dan 3.700 Zeeuwse jongeren bekijken maandag 12 t/m vrijdag 16 september films uit het speciaal geselecteerde filmaanbod met boekverfilmingen en films van Movies that Matter. Op vrijdag 16 september is er een speciale scholierenfilmfestival dag.

Four Freedoms bij Film by the Sea
Met het Movies that Matter filmprogramma sluit het festival aan bij de Zeeuwse Four Freedoms Movement. Deze beweging wil het gedachtegoed van president Franklin D. Roosevelt – de vrijheid om te zeggen wat je wilt, om te geloven wat je wilt, maar ook om beschermd te worden tegen armoede en angst – uitdragen onder alle Zeeuwen en jongeren in het bijzonder. Samen met de Provincie Zeeland en Movies that Matter organiseert Film by the Sea op vrijdag 16 september de scholierenfilmfestival dag.

Scholierenfilmfestival dag
Met de scholierenfilmfestival dag biedt Film by the Sea de Zeeuwse scholieren iets extra’s aan. Een greep uit het programma: leerlingen die naar “The True Cost” gaan, een film over de kleding die we dragen en de impact die deze industrie heeft op de wereld, worden in een speciale sweatshop aan het werk gezet. Een Braziliaanse capoeiragroep ontvangt onderbouwleerlingen bij de film “Trash”. Met de film “Fruitvale Station” zoekt het festival de actualiteit op een gaan leerlingen van het Nehalennia uit Middelburg en een expert in gesprek over etnisch profileren. En de film “Sonita” sluiten we af met een Q&A-gesprek en kunnen leerlingen in gesprek met vluchtelinge Zjala Bashir, die net als Sonita in de film Afghanistan ontvluchtte.

Scholierenproject 2.0
Ook tonen we vrijdag de winnende films van het scholierenproject 2.0. In dit vernieuwde project bekijken leerlingen tijdens het festival samen met leden van de Youth Jury zes van de tien voor deze jury geselecteerde films uit het festivalaanbod. Daarna kiezen de leerlingen hun favoriete film. Deze film wordt op de scholierenfilmfestival dag voor de hele school getoond. Deelnemende scholen aan het Scholierenproject 2.0 zijn het Goese Lyceum in Goes, Zwin College uit Oostburg en het Scheldemond College in Vlissingen.

Meer over het educatieprogramma lees je hier.

CBron: Fbts

Lees ook:Film by the Sea start vandaag!
Lees ook:Zomer tip (10): Film by the Sea!
Lees ook:Kroonprins Willem-Alexander bij opening Film by the Sea!
Lees ook:Openingsfilm Movies that Matter festival bij Cinema Middelburg: Krigen!
Lees ook:Voorpremière Movies that Matter festival bij Cinema Middelburg: Timbuktu!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>