Hallo Brabantse Kempen…..(1): Het genieten kan beginnen!


BERGEIJK – Als Zeeuw geniet ik dagelijks van mijn mooie provincie, maar…bij de buren in Brabant is er ook iets fraais te beleven: De Brabantse Kempen. En daarom heb ik een selectie gemaakt van al die leuke dingen in die regio en op de plekken daarbij in de buurt. Dus…Het genieten kan beginnen!

De Brabantse Kempen bestaat uit Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-de Mierden en heeft een rijke historie. Dat is duidelijk geworden door de diverse grafheuvels een opgravingen. Elk dorp heeft een eigen sfeer.

Acht zaligheden

De Acht zaligheden, vallen op in de Brabantse Kempen. De naam is een toespeling op de Bergrede en verwijst naar het “-sel” waarop de naam van deze dorpen eindigt. Denk maar eens aan de dorpen: Duizel (vroeger: Duisel), Eersel, Hulsel, Knegsel, Netersel, Reusel, Steensel, Wintelre (Brabants: Wèntersel)

De helft van deze zaligheden ligt aan de oude route naar België. Dat zijn Steensel, Eersel, Duizel en Reusel. In de tijd van de Belgische opstand was het een belangrijke militaire route. De vier andere liggen hier iets ten noorden van. Het gaat om Knegsel, Wintelre, Netersel en Hulsel.

Toeristisch-recreatief

De genoemde dorpen kennen een aantrekkelijk winkelaanbod, restaurants en cafés. Dit maakt de Brabantse Kempen nog aantrekkelijker als toeristisch-recreatief gebied. Voor zowel actieve als passieve recreatie zijn er talloze voorzieningen. Het gebied is bij uitstek geschikt om zowel fietsend als wandelend te verkennen.

Meer informatie: http://www.vvvdebrabantsekempen.nl/

Lees ook:Hallo Brabantse Kempen….(7): Eersel is de parel!
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen…..(8): Ideaal voor fietstochten!
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen…..(11): Van alles te doen!
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen…..(3): Even langs bij Hermenieke van Bergeijk!
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen…..(10): De producten van de streek!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>