Hallo Brabantse Kempen…..(2): Skiën met een pizzapunt!


WESTERHOVEN – Ik ben in de Brabantse Kempen en loop met mijn ski’s naar de sneeuw? Huh? Hoe dan? Heel simpel. In het Montana Snow Center, aan de Kempervennerdreef 4 in Westerhoven heb ik geleerd hoe ik elegant met een pizzapunt kan skiën en vooral plezier kan hebben.

De skihal is aan de rand van het bos en de sfeer is er prima. Bij binnenkomst helpen ze mij vakkundig met het uitzoeken van de juiste ski’s en skischoenen. De schoenen gaan alvast aan en dan met de ski’s in de hand de hal in. Een prachtig winters tafereel met een drietal liften. Het zijn eigenlijk twee gedeeltes, de hoogste helling voor de meer ervaren skiërs rechts en links de lagere helling voor de mensen die les krijgen. Boven is een gezellige après-skibar met uitzicht op de piste. Het Montana Snowcenter heeft 5500 m2 echte sneeuw en is zomer en winter geopend. Er zijn heel wat arrangementen voor skiërs en snowboarders beschikbaar. Skilatten en snowboards zijn te huur.

Liefhebbers

Vergeet niet vooraf te reserveren, want het Montana Snowcenter is heel populair. Dat hebben ze daar ook te danken aan het naast gelegen Centerparcs De Kempervennen. Vandaar komen veel liefhebbers de latten onderbinden. En met de pizzapunt van mij is het goed gekomen, want jaarlijks neem ik een cursus om mezelf op te frissen.

Plezier

Veel van de skileraren zijn jonge mannen of vrouwen die zichtbaar zelf ook plezier in het skiën hebben. Ze zijn geduldig en enthousiast. Vaak mag je aan het einde van de les nog even vrij skiën. Er is trouwens naast de bar en restaurant ook een winkel waar de complete skioutfit te koop is. Vergeet bij het betreden van de hal met sneeuw niet je handschoenen aan te doen, want dat is verplicht. Informatie: www.montana-snowcenter.nl

Over de serie: Als Zeeuw geniet ik dagelijks van mijn mooie provincie, maar…bij de buren in Brabant is er ook iets fraais te beleven: De Brabantse Kempen. En daarom heb ik een selectie gemaakt van al die leuke dingen in die regio en op de plekken daarbij in de buurt.

Lees ook:Altijd sneeuw: skiën bij Montana Snowcenter
Lees ook:Wat een streken (4): Dat is pas Brabants lekkers
Lees ook:Wintertip (15): Leer skieen in het Zeeuwse- of Brabantse land
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen…..(3): Even langs bij Hermenieke van Bergeijk!
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen…..(1): Het genieten kan beginnen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>