Hallo Brabantse Kempen…..(5): In de natuur bij Centerparcs Kempervennen!


WESTERHOVEN – Deze vrijdagmiddag ben ik in opperbeste vakantiestemming. Want op dit moment start mijn vakantie bij Centerparcs De Kempervennen in Westerhoven. Ik ben weer terug in de Brabantse Kempen en ga een leuk verblijf tegemoet.

Het inchecken gaat vlot. Bij aankomst krijg ik bij de receptie een plattegrond van het park met daarop programma’s en andere wetenswaardigheden. En snel ben ik in mijn cottage voor de komende week. De door mij bestelde boodschappen staan al klaar en ook de bedden zijn opgemaakt en handdoeken en dergelijke liggen er. Zelfs het open haard hout is er. Ik pak mijn koffer uit, fris mezelf op en wandel over het uitgebreide terrein midden in de natuur.
De Kempervennen kent 2 meren en een aantal watertjes. Veel bomen en struiken en hoewel er veel cottages zijn, heb ik geen gevoel van drukte. In de Market Dome voel ik mij direct in de tropen. Lekker warm en volop planten, vissen en zelfs vogels. Ik pak een terrasje bij het grandcafé. Er zijn ook nog een market-restaurant, grill, pizzeria, en een snackcorner. Verder leuke winkeltjes en een supermarkt. Voor de kinderen zijn er speelattributen, er is een bowlingbaan, speelautomaten en een extra receptie voor vragen en het boeken van arrangementen. Ik geniet er van entertainment, live gebracht door ervaren entertainers. Show Night is een spectaculaire live show: speciaal ontwikkeld voor en door Center Parcs, boordevol muziek , zang, dans en spektakel! Er is ook kinderentertainment. Ik bestel een cappuccino en gebak en mijn vakantie is officieel gestart.

Uit eten

Elke avond ga ik uit eten in één van de restaurants en dikwijls schuif ik aan bij het ontbijtbuffet van het market-restaurant. Naast de Market Dome is het tropisch zwembad: Aqua Mundo. Daar ben ik ook vaak te vinden. In de Aqua Mundo geniet ik bijvoorbeeld van het snorkelen langs allerlei tropische vissen in het Leven in Zee-bad. Dit bad is ontwikkeld in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Kinderen, maar ik ook uiteraard, leren hier meer over hoe het leven in de zee beschermd kan worden. Er is veel meer in de Aqua Mundo: Verschillende baden, je kan er lekker naar buiten zwemmen, glijbanen. Turbobruiners, een sauna en Turks stoombad, een terras voor een hapje en een drankje en van alles te zien. Het wordt allemaal goed schoon gehouden en er is voldoende toezicht. De verzorging daar en op de rest van het park maakt indruk op mij.

Leuk

Verder huur ik een fiets en rij over het terrein, of maak ik tochten naar bijvoorbeeld Valkenswaard en elders in de regio. Veel van mijn vakantie-uren ben ik op het terrein van De Kempervennen. Want het is er leuk en van alles te doen. Ze hebben mij al gezien bij het boogschieten en deze keer bij de midgetgolf. Ook heb ik er een duikles genomen. Tot nu toe ben ik er vooral in de herfst of winter geweest. In de zomer en voorjaar zijn er veel andere dingen te beleven. Denk maar aan de diverse watersporten op de meren. En dan kan je natuurlijk lekker gaan zonnen bij de cottage of op het strand. Ik wandel weer naar mijn cottage en steek de open haard aan. Ik zet een dvd op en schenk een glaasje in. En ik blijf maar genieten met morgen weer een heerlijk dag in het vooruitzicht.

Over de serie: Als Zeeuw geniet ik dagelijks van mijn mooie provincie, maar…bij de buren in Brabant is er ook iets fraais te beleven: De Brabantse Kempen. En daarom heb ik een selectie gemaakt van al die leuke dingen in die regio en op de plekken daarbij in de buurt.

Lees ook:Wat een streken (5): opgefrist Centerparcs Kempervennen
Lees ook:Sinterklaasspecial (11): PLUS Corbijn en bagageservice Zeeland helpen Sint op Centerparcs Kempervennen!
Lees ook:Altijd sneeuw: skiën bij Montana Snowcenter
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen…..(2): Skiën met een pizzapunt!
Lees ook:Kerst op De Kempervennen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>