Hallo Brabantse Kempen…..(6): Met paard en wagen de buurt verkennen!


BERGEIJK – Koetsier Niek Mares uit de gemeente Bergeijk heeft op z’n minst 2 grote passies: Mensen met paard en wagen de omgeving laten verkennen en de regio Bergeijk promoten. Over beiden praat hij graag en met hem als koetsier zal niets u ontgaan in de omgeving.

Ook ik zal met mijn familie in de wagen plaats gaan nemen. Want hoewel ik vaker kom in de Brabantse Kempen wil ik de streek dit jaar eens op een totaal andere manier gaan bekijken. Want eerlijk is eerlijk, met de auto rijden wij wellicht veel mooie details voorbij en als toeristen op de fiets gaan wij ongetwijfeld mooie dingen zien, maar ik ben ervan overtuigd dat een gediplomeerde en ervaren koetsier zoals Mares ons toch meer van al dat fraais in de Brabantse Kempen kan tonen.

Niek Mares staat op ons te wachten met paard en wagen. Een ideaal vertrekpunt voor een mooie route door de prachtige omgeving is café zaal ‘t Heuveltje, Weebosch 68 in Weebosch. De route gaat dan over zandpaden door bos, langs heide en met een boerenpicknick aan een picknicktafel bij een bosven. Wij gaan dus een mooie route van zo’n 15 kilometer rijden met ruimte voor de genoemde picknick met warme soep, versgebakken boerenbrood, streekkaas en rauwe of gerookte ham, koffie en thee en verse fruitdrank. Tijdens de rit vertelt de koetsier ons over de geschiedenis en ontwikkeling van het gebied waar we doorheen rijden. En…..er is ook nog even tijd voor een onvervalst Teutennatje; een typisch streekkruidenbittertje uit deze omgeving waar afgelopen honderden jaren door Europa trekkende handelslieden, Teuten genaamd, hun thuis hadden. Hij heeft een prachtige tocht voor ons uitgestippeld, dat is een feit.

Natuurontdekkingstour

Mares doet nog veel meer en daarom is er voor iedereen iets bijzonders te doen.
Zo verzorgt hij een Natuurontdekkingstour. In overleg stippelt Mares een mooie route uit door de omgeving van Bergeijk. Samen met u maakt hij een prachtige rijtoer door de prachtige natuurgebieden die Bergeijk en omgeving rijk is. Uw koetsier vertelt onderweg graag over de geschiedenis en bijzonderheden van deze prachtige omgeving en haar natuurlijke schoonheid. Zo’n rit duurt minimaal 1 uur en is bedoeld voor maximaal 4 à 5 personen. Hij haalt de passagiers op vanaf camping of gastverblijf of spreekt een andere opstapplaats af.
Maar ook voor bijzondere momenten zoals een trouwerij staat de koetsier graag voor u klaar. Met een stoere tweespan Friese paarden voor een antiek Victoria rijtuig zorgt hij voor bijzonder vervoer en een onvergetelijke ervaring.

Verrassing

Een bijzondere verrassing bij gelegenheid van een jubileum is de Jubileumtour die Niek Mares graag verzorgt. Ook altijd al een keer willen genieten van een mooie rit met paard en wagen?
Geniet dan net als mijn familie en ikzelf van de mooie omgeving en verken de Bergeijkse bossen per rijtuig.

Informatie: http://koetstocht.weebly.com

Over de serie: Als Zeeuw geniet ik dagelijks van mijn mooie provincie, maar…bij de buren in Brabant is er ook iets fraais te beleven: De Brabantse Kempen. En daarom heb ik een selectie gemaakt van al die leuke dingen in die regio en op de plekken daarbij in de buurt.

Lees ook:Hallo Brabantse Kempen…..(3): Even langs bij Hermenieke van Bergeijk!
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen…..(1): Het genieten kan beginnen!
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen…..(8): Ideaal voor fietstochten!
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen…..(11): Van alles te doen!
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen…..(10): De producten van de streek!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>