Hallo Brabantse Kempen…..(8): Ideaal voor fietstochten!


WESTERHOVEN – Zoekt u net als ik een ideale omgeving voor prachtige fietstochten? De Brabantse Kempen, kent uitgestrekte bossen en heidevelden, geschikt voor heerlijke fietstochten over de uitstekende fietspaden.

Veel zijn er aangegeven via het knooppuntennetwerk. Het heeft ook een rijke historie met vele verhalen over de Acht Zaligheden (typische kempendorpen), Teuten en de contente mens. In dit gebied proeft u niet alleen de Bourgondische levenswijze in een prachtige omgeving, maar kunt u er ook van genieten. Want niemand houdt u tegen als u even stopt met het fietsen en een gezellig horecabedrijf binnenstapt voor een kop koffie of smakelijke gerechten. Want de Brabantse keuken is goed en ook in deze streek kunt u smakelijk eten.

Ook deze streek kent verschillende fietscafés. Om de fietser van dienst te kunnen zijn sluiten horecagelegenheden zich aan als fietscafé bij het routenetwerk. Duidelijk bewegwijzering stuurt u als fietser met dorst of trek de goede richting uit. Zodat u het fietscafé gemakkelijk kan vinden. Op de fietskaart Fietsroutenetwerk De Kempen en op de website www.zobrabant, vindt u een overzicht van de fietscafés. Enkele in dit gebied zijn Café-Zaal ’t Heuveltje, Feestcafé De Flier , Streekrestaurant De Hofkamer, Café van U, SBP Outdoor Bergeijk, Golfbaan Hof van Heden en tuinterras Kapellerhof in Bergeijk, Café Oud Brabant, De Smokkelaar, Eetcafé ‘t Menneke in Eersel, Recreatiepark De Achterste Hoef, Hotel Bladel / Auberge de Sleutel, ’t Nekkermenneke in Bladel, en Eetcafé Klein Antwerpen in Knegsel.

Fietsroutes

Bij FietsActief.nl kunt u trouwens terecht voor de Route Eersel, die start op De Markt en is 45 kilometer lang. En dan gaat u vervolgens fietsen rondom Eersel en de andere dorpen van de Acht Zaligheden! Zelf kocht ik bij de VVV en bij Centerparcs fietsroutes.
Veel van ons kennen nog de witte paddenstoelen met daarop de fietsroutes. Tegenwoordig maken wij meestal gebruik van een fietsroutenetwerk. U bepaalt dan zelf de route en het aantal kilometers. Ook kan u 2 richtingen uit fietsen, van knooppunt tot knooppunt via genummerde wit-groene borden. Vrijheid en flexibiliteit staan voorop.

Fiets huren en tips

Heeft u zelf geen fiets meegenomen dan zijn er verschillende adressen waar u een tweewieler kan huren. Een aanrader is Fiets en Tandemverhuur HeesterBikes in Westerhoven. Te vinden via de website www.heesterbikes.nl HeesterBikes verhuurt fietsen, tandems, omafietsen, mountainbikes, steps, hoge bi en elektrische fietsen. Ook bezorgen ze op locatie.

Nog enkele tips: Fietsers in het verkeer zijn kwetsbaar. Daarom is het belangrijk dat zij op een goede fiets rijden en goed zichtbaar zijn. En: zet uw fiets vast, ook voor ‘heel even’. Neem de tijd om een goede stalling te vinden: liever iets verder teruglopen waar uw fiets goed kan worden gestald, dan om voortaan verder te moeten lopen. Want gemak dient ook de dief…

Over de serie: Als Zeeuw geniet ik dagelijks van mijn mooie provincie, maar…bij de buren in Brabant is er ook iets fraais te beleven: De Brabantse Kempen. En daarom heb ik een selectie gemaakt van al die leuke dingen in die regio en op de plekken daarbij in de buurt.

Lees ook:Hallo Brabantse Kempen…..(10): De producten van de streek!
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen…..(1): Het genieten kan beginnen!
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen….(7): Eersel is de parel!
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen…..(9): Op de boerderij van Gust en Franca Versmissen in Eersel!
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen…..(11): Van alles te doen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>