Hallo Brabantse Kempen…..(9): Op de boerderij van Gust en Franca Versmissen in Eersel!


EERSEL – Gust en Franca Versmissen hebben in Eersel een fraai boerenbedrijf. Ze zijn bij velen bekend met hun Gallery Versmissen, aan Roten 3.

Samen met mijn ouders ben ik er op vrijdagochtend en Franca leidt ons rond in de Kempen en op hun boerderij. Ons bezoek start met een worstenbroodje van eigen bedrijf, koffie, thee en warme chocolademelk. Ze telen aardappelen en tijdens een rit langs de landerijen horen wij dat er ook varkens zijn. We nemen een kijkje bij het bedrijf waar ze biologisch rundvlees voor de klanten hebben.

Franca vertelt ons waarmee ze zelf bezig zijn, namelijk een gedeelte te gebruiken als landgoed en voor streekproducten. Samen met Gust geeft ze uitleg over hun bedrijf. Als lunch presteren ze een uitgebreide Brabantse koffietafel waar wij kunnen genieten van producten van hun eigen bedrijf en collega’s uit de buurt.
We bekijken na al dat Brabantse lekkers ook nog de Melk en Honing-film. Hun bedrijf staat ook bekend vanwege het uitgebreide assortiment streekproducten. Er zijn bijvoorbeeld biologische sappen en bieren uit de streek, kaas en producten van hun eigen boerderij, waaronder van de varkens. Uiteraard schaffen we als liefhebbers pakketten met streekproducten uit de Brabantse Kempen aan.

Landgoed De Panberg

Leuk om te zien is dat hun oude vertrouwde boerderij steeds meer plaats maakt voor het fraaie landgoed De Panberg. De naam van het landgoed is een verwijzing naar de grafheuvel die aan het terrein grenst. De vijftien hectare grond zal steeds meer een natuurgebied gaan worden. En drie landhuizen die er verrijzen zorgen voor het geld van het project. Het gezin wil wonen en werken in drie panden op de plek van de bekende boerderij. Gallery Versmissen blijft bestaan en daarbij komen er een bed & breakfast voor tien personen, een paardenstal met opslagruimte, een kleine horecagelegenheid met vergaderruimte en een uitgebreide streekproductenwinkel. Het project is iets totaal nieuws, toch wil het echtpaar het terrein juist in oude staat herstellen. Ze hebben kaarten van het gebied uit 1835 opgevraagd.

Kunstenaars

Gallery Versmissen heeft wisselende collecties van hieronder vermelde en andere kunstenaars.
U bent van harte welkom om deze kunstwerken te komen bezichtigen. De vertegenwoordigde kunstenaars zijn Kathy Gittens (UK), Anne-Marie Houthuyzen (NL), Dick Grendel (NL), Marcel Noordman (NL), Riki Rooyakkers (NL), Peter van den Borne (NL) en Henk Hofstra (NL) . Bezoek aan galerie Versmissen kan alleen op afspraak, tenzij anders aangegeven.

Informatie: www.galerieversmissen.nl

Over de serie: Als Zeeuw geniet ik dagelijks van mijn mooie provincie, maar…bij de buren in Brabant is er ook iets fraais te beleven: De Brabantse Kempen. En daarom heb ik een selectie gemaakt van al die leuke dingen in die regio en op de plekken daarbij in de buurt.

Lees ook:Hallo Brabantse Kempen…..(10): De producten van de streek!
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen…..(1): Het genieten kan beginnen!
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen….(7): Eersel is de parel!
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen…..(14): Heide, vennen, beekdalen en bossen bij Bladel!
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen…..(2): Skiën met een pizzapunt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>