Hallo Brabantse Kempen…..(10): De producten van de streek!


EERSEL – In de Brabantse Kempen hebben ze natuurlijk ook hun eigen streekproducten. En die mogen er zijn!

Lekkernijen uit De Brabantse Kempen zijn onder andere kaas, kruiden, likeurtjes, honing, mosterd en chocolade. Via www.vvvdebrabantsekempen.nl kan u er meer over te weten komen. En bij de VVV’s in het gebied zijn er dikwijls streekproducten verkrijgbaar. En diverse (boeren)bedrijven verkopen uiteraard hun eigen streekproducten. Tijdens een fiets of wandeltocht zal u ze wellicht tegenkomen.

Coöperatie Streekproducten Kempen Goed

Stichting Kempen Goed zet zich in voor duurzame plattelandsontwikkeling in De Brabantse Kempen. Dat doet zij samen met ruim 300 ondernemers die op het mooie platteland in deze regio wonen, werken en leven.
De Coöperatie Streekproducten Kempen Goed is eind juni uitgeroepen tot winnaar van de Brabantse Kempentrofee 2013. De uitreiking vond plaats tijdens het Brabantse Kempenfestival in Eersel.

De Brabantse Kempentrofee is voor de zevende keer uitgereikt. Het is een prijs voor bedrijven, personen of organisaties die zich onderscheiden door hun vernieuwende bijdrage of samenwerking aan een vitaal Kempisch platteland. De Coöperatie Streekproducten Kempen Goed is begin 2013 opgericht en telt 11 leden. Zo’n 200 gecertificeerde streekproducten (voedsel) wordt geproduceerd, verwerkt en gedistribueerd aan instellingen, horecabedrijven en boerderijwinkels in combinatie met arrangementen. Aandacht voor de regionale economie staat centraal.

Aangesloten zijn ondermeer First Class Bakkery uit Bergeijk, Bakkerij van Heeswijk uit Luijksgestel, Horeska en Bio Balie BV uit Netersel, Groentekwekerij Oppers uit Middelbeers, Kaasboerderij de Ruurhove in Hoogeloon en Lekkern’ei in Spoordonk.

Vertegenwoordiger van boeren

Gallery Versmissen, aan de Roten 3 in Eersel treedt op als vertegenwoordiger voor de boeren uit de Brabantse Kempen die hun eigen streekproducten maken. Allen hebben ‘duurzaam ondernemen’ hoog in het vaandel staan. U kunt daarom bij galerie Versmissen terecht voor -dagverse- pakketten met streekproducten uit de Brabantse Kempen. Leuk om weg te geven als relatiegeschenk, of om zelf van te genieten! Omdat het boeren uit de nabije regio betreft, is het mogelijk dagverse producten op het laatste moment toe te voegen indien gewenst. Ook worden de pakketten niet maanden van te voren gemaakt. En dat proeft u! De over het algemeen biologische producten zijn vrij van kunstmatige toevoegingen en daardoor kunt u genieten van de pure smaak. Een pakket bevat bijvoorbeeld boerenkaas, jam, chutney, honing, verse eitjes, geitenkaas, bier met een bierglas, vruchtensappen en stroop, brood gemaakt van spelt, dressings en worstenbroodjes met 100 procent vlees van de eigen boerderij.

(Op de foto de streekproducten van Gallery Versmissen).

Meer informatie: www.galerieversmissen.nl

De Brabantse Kempentrofee:

Over de serie: Als Zeeuw geniet ik dagelijks van mijn mooie provincie, maar…bij de buren in Brabant is er ook iets fraais te beleven: De Brabantse Kempen. En daarom heb ik een selectie gemaakt van al die leuke dingen in die regio en op de plekken daarbij in de buurt.

Lees ook:Hallo Brabantse Kempen…..(9): Op de boerderij van Gust en Franca Versmissen in Eersel!
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen…..(1): Het genieten kan beginnen!
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen….(7): Eersel is de parel!
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen…..(8): Ideaal voor fietstochten!
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen…..(11): Van alles te doen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>