Kersttrends 2011: Gereedschap van keukenhelden en de opmars van de kalkoen!


HULST – Tijdens mijn kerstrend-vragen-ronde door het centrum van Hulst is het snel duidelijk dat de kerstrend van dit jaar het keukengereedschap is van de beroemde meester-chefs. Crisis of niet, ook de Zeeuwen hebben flink in de buidel getast om iets weg te kunnen geven. Parfum is wederom een kerstopper dit jaar, niet alleen voor moeder de vrouw, of vriendin, ook de heren waarderen een lekker luchtje! Boeken zijn dit jaar eveneens prima verkocht in het Zeeuwse. Voor de kids zijn er veel spelcomputers en games gekocht. En dan de inwendige mens: Het kon haast niet uitblijven. Na ieder jaar de beelden van de Amerikanen met hun kalkoenen te hebben bekeken is de kerstkalkoen ook in Zeeland aan een opmars bezig!

Nostalgisch, maar nog steeds een grote hit is de kerstrollade. En ook Kerst 2011 staat die op menigeen Zeeuwse kersttafel. Gourmetten is ook nog steeds ‘in’ en de kerststollen voor het kerst ontbijt zijn heel veel aangeschaft. Verder zijn er veel garnalencocktails gemaakt en krijgen de kleine Zeeuwtjes hun eigen kinderchampagne. De echte kerstboom doet het weer goed, ook al is die vaak aan de prijs. Dankzij stuntacties van bijvoorbeeld bouwmarkten hebben de Zeeuwen met een minder rijk gevulde portemonnee een echte Nordmann aangeschaft. In onze provincie zijn naast de traditionele versieringen veel zilveren en witte kerstdecoraties te bewonderen. En dat geldt ook voor de ballen en piekkeus in de kerstboom!

Lees ook:Kerststollen maak je zo….!
Lees ook:Kerst2017 (1): Kerst kriebelt al in oktober bij Albert
Lees ook:Kerst is eigenlijk een christelijk feest!
Lees ook:Kerstherinneringen (1)
Lees ook:Kerstspecial (6): Steeds meer kerstfans!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>