Hooggeëerd publiek: Groot Kerstcircus Zeeland in Vlissingen is gestart!


VLISSINGEN – Hooggeëerd publiek! Eindelijk is het weer zover. De sprankelende en hartverwarmende voorstellingen van Groot Kerstcircus Zeeland in Vlissingen zijn op vrijdag 21 december van start gegaan.

Op het parkeerterrein van de Scheldestraat staan de fraaie tenten en uiteraard zijn die feestelijk aangekleed met talloze lampjes en kerstgroen. Dit jaar is alweer de vijfde editie van het Kerstcircus, een jubileum. En voorzichtig mogen wij spreken van een Zeeuwse kersttraditie in de maak! En de echte liefhebber wist natuurlijk al vanaf het begin dat het een succes zou worden. Want achter de schermen wordt er keihard gewerkt door de beroemde circusfamilie Althoff en de Vlissingse circuspromotor Theo Hemelaar. Ze hebben ieder jaar weer een bijzonder programma. En hoewel tegenstanders van zich laten horen, denk bijvoorbeeld aan de Partij voor de Dieren, hebben de initiatiefnemers ook dit jaar weer dieren geprogrammeerd. Zoals een Afrikaanse olifant, witte tijgers en paarden. Het circusspektakel duurt tot en met 2 januari.

Nostalgische voorstelling

Een circuswoordvoerder: “Ook dit jaar presenteren wij een bijzonder programma in een verwarmd tentencomplex dat de sfeer van nostalgie ademt. Pluche, klatergoud en kroonluchters zorgen voor een sprookjesachtige kerstcircus beleving. Een nostalgische voorstelling waarin romantiek, acrobatiek, veel dieren, en humor de hoofdrol spelen.”

“In een twee uur durende klassieke kerstvoorstelling gebracht door internationale artiesten van over de gehele wereld laten wij u een sprankelend Kerstcircus feest zien met zoals genoemd een passie voor nostalgie. Het Groot Kerstcircus Zeeland geeft nieuw elan aan het klassieke circus van weleer, alle elementen van het traditionele circus komen voorbij maar dan wel in een theatrale presentatie die er voor zorgt dat de show boeit van de eerste tot de laatste minuut. In het nieuwe programma alleen maar topartiesten, waaronder inderdaad zeldzame witte tijgers, Kozakkenruiters, veel acrobatiek en natuurlijk muzikale clowns.”

Hoogtepunten

Volgens de circusprogrammamakers zijn er talloze hoogtepunten. Waaronder het optreden van de Afrikaanse Olifant. “Uit Frankrijk is John Masson met zijn enorme indrukwekkende Afrikaanse olifant Betty overgekomen. Voorts presenteert Marion Masson vanuit een veilige kooi een roofdier nummer waarin zeldzame witte tijgers de hoofdrol spelen. De dompteur etaleert het onvoorwaardelijke vertrouwen tussen hem en zijn vierbenige collega`s.”

“De familie Vassalo uit Italiè presenteert een aantal nummers. Onder andere een ladderbalans, een act waarbij gejongleerd wordt met de voeten, en een act op het slappe koord. Acts van wereldklasse met veel aanzien in de internationale circuswereld”.

“Ook dit jaar in Vlissingen weer de nodige clownerie. Geniet van de vele leuke, lachwekkende acts…”

De voorstellingen

Vrijdag 21 december om 20.00 uur de gala première en uiteraard de viering van het eerste lustrum; andere voorstellingen op zaterdag 22 december 13.00 en 16.15 uur; zondag 23 december 13.00 en 16.15 uur; maandag 24 december geen voorstellingen; dinsdag 25 december (Eerste Kerstdag) 13.00 en 16.15 uur; woensdag 26 december (Tweede Kerstdag) 13.00 en 16.15 uur; donderdag 27 december 13.00 en 16.15 uur; vrijdag 28 december 13.00 en 16.15 uur; zaterdag 29 december 13.00 en 16.15 uur; zondag 30 december 13.00 en 16.15 uur; maandag 31 december 13.00 uur; dinsdag 1 januari geen voorstellingen en woensdag 2 januari 13.00 en 16.15 uur.
a href=”http://zeeland.blog.nl/files/2012/12/groot-kerstcircus-zeeland-2012-tijgers-blog.jpg”>

Toegangsprijzen

ZITPLAATS VOLWASSENEN KIND t/m 11 JAAR
PARKET € 22,00 € 18,00
STALLES € 28,00 € 24,00
LOGE € 32,00 € 28,00

Voorverkoop

De circus kassa is dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur.
Telefonisch reserveren en informatie
De reserveer- en informatielijn is te bereiken onder nummer: 06 -11236084.
En bij de Zeeuwse VVV-kantoren en primera-winkels.

Website: www.grootkerstcircuszeeland.nl

Net als vorig jaar is de olifant weer van de partij:

Lees ook:Groot Kerstcircus Zeeland voor de 5e keer in Vlissingen!
Lees ook:Honden Kerstcircus Goes sterren in tv-serie Circus Noël
Lees ook:Kerstcircus Goes welkom!
Lees ook:Kerstcircus komt terug in Zeeland!
Lees ook:Tijgers op Vlissings parkeerterrein!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>