Kerst is eigenlijk een christelijk feest!


GOES – Onze Kerst is van oorsprong een christelijk feest. Maar door de vele katholieken wordt het Kerstmis genoemd, de protestanten hebben het over Kerst of kerstfeest. Gezamenlijk wordt gevierd dat Jezus Christus is geboren. In de verschillende Zeeuwse kerken, maar bijvoorbeeld ook bij de Zeeuwen thuis of vlak voor de kerstvakantie in de scholen.

In veel landen wordt Kerst op 25 december gevierd. In het westen van Europa vieren wij Kerst op maar liefst twee dagen: 25 en 26 december. Dit noemen wij eerste en tweede kerstdag. En op kerstavond, 24 december, zijn er talloze Kerstnachtmissen. In de kerken tref je vaak kerstbloemstukken aan. Het gaat meestal om kerststukken met veel bloemen, waarin veel rood, wit en zilver wordt gebruikt.

Lees ook:Kerstsfeer verandert nooit
Lees ook:Afval & papier ophalen rond feestdagen!
Lees ook:Kerst2017 (10): Kerst bij Pebble TV
Lees ook:Kerstquiz
Lees ook:Plannen voor de naderende kerst?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>