Altijd sneeuw: skiën bij Montana Snowcenter


Ik heb enkele jaren geleden het Montana Snowcenter in Westerhoven ontdekt. En ieder jaar kom ik er weer. Op ski les welteverstaan. Ik begon er als beginneling en nu doe ik voorzichtig mee als gevorderde. Aan het begin van zo’n lesreeks is het weer even wennen, want ook al ski ik ieder jaar, dat is natuurlijk niet dagelijks. Een feit is dat ik het heel leuk vind en dus met veel plezier door de sneeuw ga…..

“Ik zag je van een schans springen”, riep mijn vader afgelopen jaar trots tegen mij. Uiteraard was het niet zo’n schans waarvan een wereldkampioen afkomt en een tijdlang door de lucht suist. Het was een bergje sneeuw waarover ik ging en inderdaad…ik ging door de lucht en kwam weer op mijn ski’s terecht. En ik was best trots dat het lukte. Eén van de redenen dat ik als Zeeuw in de Brabantse sneeuw sta, is dat ik dan op vakantie ben in het naastgelegen Centerparcs De Kempervennen. Met mijn elektrische fiets gehuurd bij HeesterBikes in Westerhoven ben ik snel vanaf de cottage bij het skicentrum. Tijdens mijn verblijf daar volg ik 5 dagen les bij Montana Snowcenter. Gegeven door enthousiaste dikwijls nog vrij jonge leraren. Ik heb in groepen gezeten met uiteraard Nederlanders, Belgen, Duitsers en Engelsen. De leraren nemen de tijd en bekijken goed mijn prestaties en noemen de verbeterpunten. Natuurlijk ben ik op vakantie en wil graag ontspannen. Daar zorgt die lessenreeks voor. Ik zie mezelf verbeteren, doe mijn best en maak ook lol met de andere deelnemers en de leraren. Iedere keer als de les voorbij is voel ik me goed en gezond. Ik breng mijn skispullen terug. Soms hebben mijn ouders toegekeken vanuit het café-restaurant en komen dan naar mijn toe.

Jaren geleden

Montana Snowcenter was het niet mijn eerste kennismaking met de lange latten. Jaren geleden skiede ik al hoog in de Oostenrijkse bergen (foto). En op behoorlijk niveau. Soms ging ik met een familielid een dag lang weg. Met de ene na de andere skilift naar boven. Stoeltjesliften en zelfs in een gondel. En helemaal boven gekomen begon de ski-dag pas echt. Uren achtereen waren wij aan het skiën. En af en toe streken wij neer bij een horecagelegenheid en zat ik op het terras aan de warme chocolademelk in de zon. Heerlijk! Wij maakten gekke dingen mee. Zo skiede ik een keer een rodelbaan in. En een keer kon ik nog maar net een oudere man ontwijken hoog op zo’n berg. Nadat ik met een stuivende sneeuwwolk was gestopt, schreeuwde het familielid. Wat heb je nou gedaan!?! Je hebt die man zijn been eraf geskied. Ik keek en zag dat de man slechts één been had. Ik schrok en begon daarna keihard te lachen, want die man was zijn been natuurlijk al veel langer kwijt. En ik was niet de boosdoener!

 

Lees ook:Hallo Brabantse Kempen…..(2): Skiën met een pizzapunt!
Lees ook:Wintertip (11): Vaarwel winter!
Lees ook:Wintertip (15): Leer skieen in het Zeeuwse- of Brabantse land
Lees ook:Het sneeuwt behoorlijk in Zeeland!
Lees ook:Kerstherinneringen (2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>