Kerstverhaal

Het kerstverhaal is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vrijwel iedereen kent het kerstfeest, maar wat erachter zit, is bij verschillende mensen onbekend. Terwijl het kerstverhaal mooi om te lezen en te horen is.

God stuurde de engel Gabriël in de zesde maand naar de stad Nazaret in Galilea. Hij ging naar de jonge Maria die uitgehuwelijkt was aan Jozef, een afstammeling van David. Gabriël zei: “Gegroet Maria, je bent begenadigd, de Heer is met je.” Maria schrok bij het horen van zijn woorden en vroeg zich af wat het te betekenen had. De engel zei haar: “Wees niet bang, Maria. God heeft je zijn gunst geschonken. Je zal een zoon baren. En je moet hem Jezus noemen.”

Zoon van God

Maria: “Ik heb nooit gemeenschap met een man gehad.”  Gabriël: “De heilige Geest zal over je komen en de kracht van de Allerhoogste zal je als een schaduw bedekken. Daarom zal het kind dat geboren wordt, heilig worden genoemd en Zoon van God.” Maria: “De Heer wil ik dienen: laat er met mij gebeuren wat u hebt gezegd.” Daarna liet de engel haar alleen.”

Geboorte van  Jezus

Keizer Augustus kondigde een decreet af dat alle inwoners van zijn rijk zich moesten laten inschrijven. Deze eerste volkstelling moest in de plaats waar iemand vandaan kwam. Dus Jozef ging naar Judea. Jozef moest met Maria op weg naar Bethlehem, de stad van David. Omdat hij van David afstamde. Juist toen ze in Bethlehem aankwamen moest Maria bevallen. Het was een zoon en de jonge moeder wikkelde hem in een doek en legde hem in de voederbak van een stal. Want er was geen plaats in de herberg. Vlakbij de stal brachten herders de nacht door in het veld. Ze waakten over hun kudde. Plotseling openbaarde een engel van God zich. De herders werden omgeven door een stralend licht. Ze schrokken ervan. De engel zei: “Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen, dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen: vandaag is een redder geboren. Hij is de Messias, de Heer. Jullie vinden het kind in een stal. Het is in een doek is gewikkeld en ligt in een voederbak.”

Vervolgens gingen de herders richting Bethlehem om te zien wat er gebeurd is. Ze troffen Maria, Jozef en het kind aan. Toen ze de baby zagen, vertelden ze aan Jozef en Maria wat hun was gezegd. Toen er acht dagen verstreken waren kreeg hij de naam Jezus. De naam die de engel had genoemd nog voordat hij in de schoot van zijn moeder was ontvangen.

 

 

 

Lees ook:De geboorte van Jezus…..
Lees ook:Kerstquiz
Lees ook:Praten over vuurwerk
Lees ook:Op naar de 50 (6): Marcel het erwtensoepkind!
Lees ook:Zeeuwen opgepast! Vader Abraham & De Mosselman!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>