Kerstwintercircus Eindhoven

Het Kerstwintercircus is een begrip in Eindhoven en omgeving. Al jarenlang. Dankzij een gevarieerd en leuk programma. Het is Eerste Kerstdag als mijn familie en ik traditiegetrouw een kerstcircus bezoeken. Voor de tweede keer gaan wij naar het Eindhovens Kerstwintercircus in het Parktheater.

Ik kijk wederom mijn ogen uit. Want circusvoorstellingen in een tent zijn voor mij gebruikelijk, maar het circus in het theater is toch iets anders. Ik vind het knap hoe ze het allemaal voor elkaar krijgen en geniet van de circussfeer. Bovendien is het Kerst en die sfeer is ook terug te vinden tijdens dit traditionele evenement. Op deze manier hebben wij een op en top kerstbeleving. En genieten van de prachtige circusshow die wij en de vele andere toeschouwers gepresenteerd krijgen. Spreekstalmeester Arjan Smit is inmiddels ervaren en praat de acts vakkundig aan elkaar. En daarbij is zijn passie voor het circus merkbaar.

Voorstelling

In het programma dit jaar onder andere de solo trapeze met Anna Rastsova clownstrio Equivokee, jongleur Michael Ferreri, Rola-Rola van Ronaldo Monteiro, Duo Serja met acrobatiek, messenwerper Patrick Brumbach, vuuract van Duo Somalas en het live orkest Krzysztof Majewski’s Orchestra

Positief uitgepakt

Het Kerstwintercircus is dik 40 jaar in Eindhoven. Eigenlijk bij toeval. Omdat de musical ‘een maagd op je dak’ flopte en er eind december 1971 tot en met begin januari ’72 opeens een gat in de theaterprogrammering kwam. Toenmalig directeur Ben Ullings had toevallig een kerstcircusdroom en die kon hij uit laten komen. Een positief geval van in de brand, uit de brand. En dat is positief uitgepakt. Journalist Leo Nouwen heeft hem toentertijd geholpen om binnen 3 weken een volwaardig kerstcircusprogramma in elkaar te zetten. En dat jaar op Tweede kerstdag hadden ze volgens eigen zeggen de Nederlandse primeur van het kerstcircus in het theater.

De formule sloeg aan: elke dag 2 voorstellingen en de toegangsprijzen varieerden tussen de 3 en 12 gulden. Het jaar erop stond het Kerstwintercircus van Eindhoven bewust op het programma en het succes groeide. De show is ieder jaar uitstekend, tel daar de extra’s bij op en je hebt een onvergetelijke dag. Mijn reden om dit jaar wederom met de familie een voorstelling te bezoeken.

Informatie: www.kerstwintercircus.nl

 

 

 

 

Lees ook:Laatste dag Groot Kerstcircus Zeeland!
Lees ook:Kerstcircus Goes
Lees ook:Groot Kerstcircus Zeeland start vandaag!
Lees ook:“Topdrukte bij Kerst- en Wintercircussen”
Lees ook:Kerstcircus Goes een blijvertje?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>