Smakelijke Kerstdagen

Als het om Kerst gaat ben ik gek op tradities. Nieuwe invloeden zijn welkom, maar hou me graag aan de dingen van toen die nog steeds gezellig zijn. Dat begint al met het kerstontbijt. Op het gemakje ontwaken en dan aanschuiven aan de sfeervol gedekte ontbijttafel. De kerstkleden ontbreken nooit. Met brandende kaarsen, mooi servies en veel lekkers.

Zoals koffie, thee, vers geperst sinaasappel/citroen/rode grapefruitsap, gekookte eieren en roereieren. Allerlei verse broodjes, beschuit, crackers, yoghurt, muesli en niet vergeten…de kerststol met banketbakkersspijs. Er staat roomboter op tafel en verse vleeswaren en kaassoorten. Natuurlijk zijn er ook andere onderdelen aan toe te voegen. Wat denkt u van Bleuberry Pancakes of Egg benedict? En er is meer, waaronder N’oeufins (met eieren, uien, ham, kaas en spinazie, Scones, ontbijtkoek of bananen-cranberrysmoothie en bagels Onze Kerstlunch is geen zware. Zeker aanwezig op de kerstlunchtafel is de pan oma-soep.

Kerstdiner

Ons favoriete kerstdiner begint met een pasteitje met rundragout voor mijn vader en een garnalencocktail voor mijn moeder. Vandaag de dag is een amuse zalm of ossenhaas ook populair. Waar velen gaan voor een kalkoen of konijn, zal er bij ons tijdens het kerstdiner sneller een traditionele rollade, of biefstuk op tafel komen. Geserveerd met haricot verts met spek omrolt en pommes duchesse. Uiteraard een lekkere saus erbij. Ook een schaal verse stoofperen past hier goed bij. Er zijn mensen die minder traditioneel kersteten op tafel zetten. Een kennis van mij geniet van erwtensoep met worst bij de kerstboom.

Kerstdessert

Ons kerstdessert is vrijwel altijd…ijs. Omdat dit bij ons favoriet is, waarom dan veranderen? De lekkere smaken en de betere merken. Het is u misschien al opgevallen dat ambachtelijk ijs dankzij de afgelopen warme zomer het grote succesnummer is. Steeds meer betere levensmiddelenzaken verkopen ook het goede schepijs. Het is mij regelmatig gelukt om iets heel lekkers op tafel te toveren tijdens de juiste zoektocht naar lekker ijs. Uiteraard vruchten erbij, zoals kersen. En verse slagroom en om het helemaal af te maken een wafeltje.

Na het kerstdiner iets lekkers  bij de koffie? Dan kan u een schaal met verschillende ambachtelijk gemaakte bonbons, cake, chocoladebonen, likeurtjes en koekjes serveren. Eventueel ook nog snoepamandelen, makarons of meringue.

 

 

 

 

Lees ook:Lentemarkt met paassfeer in Zorgcentrum De Vurssche!
Lees ook:Koninginnedagtraditie? Op jacht naar de oranjetompouce!
Lees ook:Wat een streken (4): Dat is pas Brabants lekkers
Lees ook:Lentemarkt in Zorgcentrum De Vurssche Axel!
Lees ook:De plek…..(23): Kaasboerderij Schellach, Schellach!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>