Winterefteling

Met een bezoek aan de Winterefteling komen wij in de kerstperiode helemaal in de sfeer. Het is maandagochtend en een ideale dag om in het park in Kaatsheuvel te zijn. Wij waren er eerder en weten welke kant we op willen.

De richting uit van de winterse activiteiten. Voor ons is de ijsbaan zeker een bezoek waard. We lopen langs de kampvuren en genieten van een glas glühwein onderweg en zien de winterse sferen op de Winterefteling.

Traditie

Het is inmiddels een traditie. Als de dagen korter worden, verandert de Efteling in een sprookjesachtige winterwereld met twinkelende lichtjes, ijspret en knisperende haardvuren. Schaatsen kan er en er zijn ook marktkraampjes met winterse producten. Speciale winterattracties gaan open. Sommige andere attracties gaan in deze periode dicht. Er blijft voldoende te beleven en vooral te genieten!

Ik zie een Anton Pieck-achtig tafereel dat zeker bij deze periode past. Verderop gaan een paar bezoekers langlaufen en kinderen glijden van een sneeuwbaan. Na dit alles bezoeken wij de nostalgische carrousel. En komen in verschillende restaurants voor cappuccino, appelgebak. En om te lunchen.

Cadeaus

Mijn vader is fan van de parkshow Raveleijn, dus strijken wij daar weer neer. En genieten van de vernieuwde show. Want ook tijdens een eerdere editie van de Winterefteling waren wij er. Mijn moeder glipt een souvenirwinkel binnen en zoekt er leuke cadeaus uit.

Ook het sprookjesbos is helemaal in winterse sferen. Wij waren er al uitgebreid. Let u vooral op de details, want regelmatig is er iets winters te ontdekken!

Voor het eerst in haar bestaan was de Efteling in de winter van 1999 en 2000 gedurende 21 dagen geopend. Na een proef van drie jaar werd in maart 2002 besloten de Winter Efteling definitief op te nemen in het programma. De Winterefteling is geopend tot en met zondag 1 februari 2015.

 

 

 

 

 

Lees ook:Wintertip (11): Vaarwel winter!
Lees ook:Vlissingen Wonderstad
Lees ook:Kerst op De Kempervennen
Lees ook:Wintertip (22): Maak een fotoboek van uw mooiste winterfoto’s
Lees ook:Tolvrije zaterdag!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>