Kerst2007 (7): Is uw Kerstboom huisdierproof?

MIDDELBURG – Ik wil u niet bang maken tijdens deze feestelijke dagen, maar…is uw kerstboom huisdierproof? Huisdieren hebben iets met kerstbomen. Eerlijk gezegd weet ik niet of het om spelen of aanvallen gaat. Voor u het weet hangt uw schattige poes in de kerstboom en gaat de versierde Kersttrots onderuit. Dat kan hilarisch zijn, vooral achteraf als u een filmpje maakte. Maar de schade kan groot zijn en de kans is klein dat u bijvoorbeeld op Eerste Kerstdag nog aan nieuwe kerstballen en verlichting kan komen.

Behalve de schade in huis, kan het ook schadelijk voor uw huisdier zijn.

Probeer daarom de kerstboom zo te plaatsen, zodat uw huisdier er niet vanaf een stoel, tafel of kast in kan springen. Zorg dat de boom aan de onderkant verzwaard is. Als u de boom water geeft dient u ervoor te zorgen dat uw huisdier niet van dat water kan drinken, want als die dennennaalden binnen krijgt is het foute boel. Want die naalden zijn giftig. Bovendien bestaat de kans dat ze de darmwand doorboren.

Gevaarlijke lampjes

Ook de lampjes kunnen gevaarlijk zijn voor uw dierbare huisdier. Ze zien er vanuit de glinstering aantrekkelijk uit. Zorg ervoor dat er niet op gekauwd kan worden of dat bijvoorbeeld de poes niet aan de lampjessnoeren kan hangen. Mocht uw konijn af en toe een wandeling door de woonkamer maken, zorg dan dat er geen snoeren op de vloer liggen. Want ze knagen er graag aan.

Engelenhaar en rond wandelende huisdieren gaan geenszins samen. Katten kauwen er graag op en dat is funest voor de darmen en maag.

Heeft u huisdieren in de kamer, dan doet u er goed aan om onbreekbare kerstballen en piek in uw kerstboom te hangen. Als een glazen kerstbal op de vloer stuk valt dan kan het huisdier met de voetkussentjes in het glas trappen. Uiteraard is het doorslikken van de scherven eveneens gevaarlijk.

Giftige chocoladekransjes

Bent u verzot op chocolade kerstkransjes? Uw huisdieren wellicht ook, maar helaas is het giftig voor ze. Zet de Kerstster altijd op een veilige plaats.

Met jonge katten in uw stulpje kan u beter geen gewone kerstboom nemen. Dat is immers de kat op het spek binden, vragen om problemen. Beter zoekt u een alternatief. Bijvoorbeeld een van planken gemaakte kerstboom.

 

cat in Christmas tree

https://youtu.be/htvCx0FG9Ww

https://youtu.be/NKodwO9x-Lg

Lees ook:Vergeet uw huisdier vandaag (Dierendag) niet!
Lees ook:Veilig het nieuwe jaar in!
Lees ook:KattenActie voor noodlijdende zwerfkatten in Terneuzen!
Lees ook:Kattenziekte!
Lees ook:Poes in wildklem!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>