Kerst2017 (1): Kerst kriebelt al in oktober bij Albert

MIDDELBURG – “De Kerst kriebelt al in oktober bij mij”, bekent Middelburger Albert. “Eigenlijk al eerder, maar in oktober komen de dozen Kerstversieringen van zolder en bouw ik de boel op”, vertelt hij verder.

“Boven staan zeker 20 dozen met versieringen zoals ballen, slingers, lampjes, huisjes, poppen, beelden, noem maar op. Veel groene guirlandes waar ik lampjes en ballen in hang. Deze versieringen in elkaar zetten en op de juiste plaats zetten of ophangen kost mij zo’n 3 dagen.

In oktober gaan nog niet alle lampjes aan, maar hoe dichter wij bij december komen, hoe meer stekkers gaan er in het stopcontact. Uiteindelijk is het een prachtig geheel van lichtjes.”

Echte kerstboom

“Voorheen zette ik 3 kunstkerstbomen neer. 2 in de woonkamer en 1 in de slaapkamer. In december nog 2 echte kleine kerstboompjes in de slaapkamer vensterbank. Sinds vorig jaar heb ik weer een echte kerstboom in de woonkamer. Die kan en is er natuurlijk nog niet in oktober. Vorig jaar zette ik de echte boom 16 december. Nu was ik 23 november bij Intratuin en heb die een dag later opgetuigd. De grote kunstkerstbomen zijn er niet meer bij. Wel een kleine in de slaapkamer en de echte boompjes op de vensterbank.”

“Vanaf de dag dat ik de kerstversiering een plek geef geniet ik. En eigenlijk de hele kerstperiode. Het maakt mij blij. Tegen de kerst zelf komen er meer kerststukken, kersttakken en bloemen. Ook maak ik elk jaar wekelijks in december een kerststuk met bloemen. Heel mooi.”

“Het is heerlijk om thuis te zijn in deze kerstsfeer. Ik kan er uren naar kijken”, laat Albert weten.

Opruimen

Hoewel hij vroeg begint met versieren van zijn kerst-huis, is de tijd van opruimen vaak net na de jaarwisseling. In elk geval voor 6 januari. “Want als het klaar is, dan is het voorbij… Dan ruim ik alles op in de wetenschap dat ik het najaar de  boel weer gezellig ga maken met mijn kerstspullen

Lees ook:Kerstsfeer in Ter Reede!
Lees ook:Kerstspecial (6): Steeds meer kerstfans!
Lees ook:Kerst2007 (7): Is uw Kerstboom huisdierproof?
Lees ook:Kerstboom weer op de Middelburgse Markt!
Lees ook:Sint eruit: kerstboom erin!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>