Kerst2017 (12): Kersttoespraak Koning Willem-Alexander

MIDDELBURG – De Kersttoespraak van Koning Willem-Alexander is vandaag Eerste Kerstdag, maandag 25 december, om 13.00 uur uitgezonden door de NOS op NPO1 en op Radio 1. Gelijktijdig was de  Kersttoespraak om 13.00 uur op NPO2 te zien met gebarentolk. Traditioneel keken veel Zeeuwen naar de jaarlijkse toespraak. Veel van hen vinden dat de Koning het in elk geval net zo goed doet als zijn voorgangster de huidige prinses Beatrix. Dit jaar vinden de Zeeuwen de toespraak van de koning nogal somber. Hij sprak onder meer over het feit dat wij elkaar vroeger vonden in café en andere openbare plaatsen, maar dat wij ons vandaag de dag vaker achter de voordeur opsluiten. Ook waarschuwde hij zonder het wooord te noemen voor nepnieuws op het internet.

Foto’s: Rijksvoorlichtingsdienst/Koninklijk Huis


De herhaling van de uitzending volgt om 17.50 uur op NPO1. Behalve door de NOS wordt de Kersttoespraak ook door RTL, SBS en diverse andere omroepen uitgezonden. De toespraak is enkele dagen eerder opgenomen op de Eikenhorst in Wassenaar.

De tekst van de Kersttoespraak 2017 is later op de dag ook na te lezen in de rubriek ‘toespraken’ en terug te zien op het YouTube-kanaal van het Koninklijk Huis en in de rubriek ‘video’s’.

Lees ook:Koning Willem-Alexander viert vandaag 50ste verjaardag
Lees ook:PZC containergraaier zonder been valt verkeerd!
Lees ook:Prinses Ariane jarig!
Lees ook:Open huis Zeeuwse bibliotheek en Scoop!
Lees ook:Koning en Koningin op bezoek in Breskens!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>