Kerst2017 (14): Kerstcircus Goes maakt het nog gezelliger

GOES – De 3e editie van Kerstcircus Goes is nog spectaculairder. Nieuwe acts, veel sterke dierennummers, adembenemende acrobatiek en een zinderend en vurig finalenummer. Het wordt verzorgd door Circus Barani en tot en met zondag 7 januari zijn er voorstellingen op het Molenplein.

Het is zaterdag rond 15.30 uur. Nog een half uur voordat de voorstelling van Kerstcircus Goes van start gaat. “Daar is het circus, Daar is het circus. Laten wij er naartoe rennen”, roept een meisje verrukt. “Doe maar rustig hoor, want een circus kan niet weglopen”, tempert de moeder. Even later klinkt in de restauratietent van de Duitse circusfamilie Zinnecker Omroep Zeeland. Daar draaien ze vooral kerstnummers en dat past goed bij de sfeer. Want in de ontvangst, pauze en nazitruimte staat een grote kerstboom en hangen verschillende kerstversieringen. “Ho ho ho”, zegt de kerstman  die opeens binnenstapt. “Krijgt de kerstman een handje van je?, vraagt de kindervriend aan een kindje. Even later komt er ook een kerstmeisje binnen.

Inmiddels loopt de circustent vol en zoeken de liefhebbers hun plek in de loge of op de tribunes. “Let it snow”, klinkt het een kwartier voor aanvang uit de speakers en vaders en opa’s kopen sfeervolle kleurige lampjes voor de kinderen.

Het is bijna tijd en bij de ingang is er nog een gezellig onderonsje met de kerstman, het kerstmeisje en één van de artiesten.

Meteen actie

Precies om 16.00 uur begint het programma. Meteen actie met kegels en ringen. Waarbij ook een flinke dosis acrobatiek komt kijken. Daarna steelt David Valentino de show met zijn honden. De viervoeters presenteren een hilarisch nummer en dat doet het vooral bij het jeugdige publiek goed. Vervolgens verschijnt er een komisch clownsnummer in de piste, waarbij Marja de Bij de hoofdrol speelt. Norman Zinnecker laat zijn 4 pony’s in actie komen met fluorescerende dekjes. Een prachtig gezicht.

David Valentino doet deze editie van het Kerstcircus Goes ook een bordennummer. Als flink borrelende kok met een koksmuts op bakt hij er natuurlijk niet veel van en een jochie bekijkt het vol verbazing met open mond. Eén van de toppers is het boerderijnummer van Leia Zinnecker met het grote zwarte varken, een over een cavia springende kat, die opeens hoog in de circus nok verschijnt en dan springt om vervolgens veilig op een zacht kussen te landen. In het nummer zitten ook nog eens 5 ganzen en een geit.

Finalenummer

Norman Zinnecker komt met een razendsnel paardennummer. Een moeder: “Mooi he? De kinderen waarderen dat.” Het finale nummer is de topper: Vuurspuwen, slangen en zelfs een vogelspin. Dat slaat in bij de aanwezigen. Dan verschijnen alle artiesten nogmaals in de piste en is de kerstshow voorbij.

Voorstellingen

Zondag 24 december 13.00 uur

Maandag 25 december 13.00 en 16.00 uur Eerste Kerstdag

Dinsdag 26 december 13.00 en 16.00 uur Tweede Kerstdag

Woensdag 27 december 16.00 uur

Donderdag 28 december 16.00 uur *

Vrijdag 29 december 16.00 uur

Zaterdag 30 december 13.00 en 16.00 uur

Zondag 31 december 13.00 uur

Maandag 1 januari 16.00 uur

Dinsdag 2 januari 16.00 uur

Woensdag 3 januari 16.00 uur

Donderdag 4 januari 16.00 uur*

Vrijdag 5 januari 16.00 uur

Zaterdag 6 januari 13.00 en 16.00 uur

Zondag 7 januri 13.00 uur

*=Familiedag: Alle plaatsen 8 euro per persoon

Lees ook:Kerstcircus Goes spectaculairder
Lees ook:Kerstcircus Goes welkom!
Lees ook:Feestdagentip: Naar het Kerstcircus Goes!
Lees ook:Decemberspecial (5): Gezellig naar Kerstcircus Goes!
Lees ook:Kerstcircus komt terug in Zeeland!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>