Kerst2017 (2): Zeeuwen massaal in de foute Kersttrui?

MIDDELBURG – Heeft u ze al zien lopen in Middelburg, Terneuzen, Goes, Sluis, Meliskerke, Tholen, Zierikzee of in een andere Zeeuwse plaats? De mensen in een ‘foute kersttrui’? Ze zijn er meer en meer en voor het derde jaar op rij, dus dan heb ik het eigenlijk niet meer over fout. Ik denk dat er in het Zeeuwse in de Kerstperiode door zo’n 75000 Zeeuwen zo’n trui wordt aangetrokken.

De Zeeuw wil vooral in de Kerstrui vanwege de nostalgische gevoelens. Het doet denken aan de tijden en sfeer van weleer. Ook in films is de trui vaak te zien in komische scenes en dat is weer een reden om hier in Zeeland die Kersttrui aan te trekken. En het is ook nog eens een grappige tegenhanger voor de traditionele kerstkleding.

Ledverlichting

Als afbeelding doen Disneyfiguren het goed op de Kerstrui. Helemaal ‘hot’ is de ledverlichting op de trui. Het schakelaartje zit overigens onderaan de trui. En dan heb je ook nog eens de Kersttrui waar je met z’n tweeën in kan. Knus en goed voor het ‘wij-gevoel.’

Lees ook:Bietentocht
Lees ook:Zomer tip (8): Ga eens bij de Zeeuwse boer kijken!
Lees ook:Politieversterking van alle korpsen op 30 april naar Zeeland
Lees ook:Stormachtig optreden Brigitte Kaandorp verslaat het slechte weer
Lees ook:Lente tip (6): Als de klok van Arnemuiden!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>