Porseleinen kersthuisjes hit op de digitale toonbank!

MIDDELBURG – Zeeland houdt van ‘kunst’. En van gezelligheid. De verkoop via webwinkels van kunstkerstbomen en porseleinen kersthuisjes of zelfs complete dorpen wint dit jaar fors aan populariteit ten opzichte van 2014. Dit blijkt uit de meest recente cijfers van e-commerce bedrijf Montapacking. Met name de verkoop van gezellig verlichte kersthuisjes en kerstdorpen zit deze winter flink in de lift. Montapacking constateert een groei van maar liefst 68% ten opzichte van vorig jaar. De verkoop van het aantal kunstkerstbomen ligt op dit moment 8% hoger ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Meer dan de helft (56%) van de kunstkerstbomen die vanuit Nederland verkocht werden, vertrok richting buitenland.

Vooral Duitsers weten de kunstboom te waarderen. Een derde van de kunstbomen krijgt een plekje in een Duitse woonkamer, 12% gaat naar België, 6% naar Frankrijk en 6% naar overige EU landen. “Op dit moment zien we al een flinke toename, terwijl er tot en met kerst nog volop kerstbomen verkocht worden”, stelt Edwin van der Ham van Montapacking.

Fransen en Nederlanders fanatiekste spaarders kerstdorpen
Van der Ham ziet dit jaar een nieuwe trend bij de aanschaf van zogenaamde kerstdorpen. “Consumenten sparen complete kerstdorpen. Deze groep kopers is zeer trouw: 68% van de klanten die vorig jaar een aankoop deed voor een kerstdorp, deed dat dit jaar weer. Fransen (40%) en Nederlanders (38%) zijn de fanatiekste spaarders van kerstdorpen. Van de verkochte kerstdorpen ging slechts 12% naar Duitsland en 10% naar België.”

Dat kerstdorpen steeds populairder worden, verbaast Van der Ham niet. “De kerstperiode is voor veel Nederlanders een tijd van warmte en gezelligheid. Met een steeds grotere variëteit aan porseleinen kersthuisjes en dorpjes creëren mensen hun eigen kerstsfeer. Het spreekt tot de verbeelding en ze kunnen hun fantasie er helemaal op loslaten. Soms maken mensen hele themadorpen en bedenken daarbij een heel eigen verhaallijn. En zeg nou zelf, het is toch ook prachtig om naar te kijken?”, aldus Van der Ham.

Over Montapacking
Montapacking is een e-commerce bedrijf dat de IT en logistiek voor 312 webwinkels verzorgt. Het bedrijf bestaat sinds 1999 en is momenteel een van de snelst groeiende e-commerce bedrijven inNederland (75% groei in 2015). Montapacking werkt vanuit meerdere zelfstandige e-commerce warehouses en zorgt wereldwijd voor de handling en bezorging van orders van haar klanten. Alle orders die voor middernacht bij Montapacking binnenkomen voor Nederland, België en Duitsland wordn de volgende morgen vroeg al weer geleverd in deze landen. Bij Montapacking werken ruim 200 medewerkers.

Lees ook:Zeeland in trek bij vakantievierders
Lees ook:Profiteren van economische groei
Lees ook:TNT Post verder als PostNL
Lees ook:Neckermann wordt kaaspand!
Lees ook:Met succes bedrijf starten in Zeeuws-Vlaanderen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>