Ruim helft van Zeeuwse kinderen krijgt kerstcadeau!

MIDDELBURG – Ruim 50 procent van alle Zeeuwse ouders geeft hun kind één of meerdere cadeaus met kerst. In Friesland daarentegen geeft meer dan 70% helemaal geen geschenken met kerst aan hun kroost. Dit blijkt uit onderzoek van kortingscodewebsite vouchercloud.nl onder 1263 respondenten.

Een andere opvallende uitkomst uit het onderzoek is dat in de provincie Utrecht kinderen het vaakst pakjes krijgen met kerst. Meer dan 7 op de 10 respondenten (72%) gaf aan hun kinderen één of meerdere kerstgeschenken te geven.

Waarde cadeaus per kind
In Limburg geven ouders het minst uit aan kerstcadeaus voor hun nageslacht, gemiddeld €40,69 per kind. Brabanders zijn het gulst, met €97,60 per kind. Zeeland scoort met €56,40 per kind in de middenmoot van Nederland.

Sint geeft meer cadeaus dan Kerstman
Uit het onderzoek blijkt dat er tijdens kerst minder vaak meerdere cadeaus worden gegeven dan tijdens Sinterklaas. Het grootste verschil is terug te vinden in ouders tussen de 36 en 45 jaar. Met sinterklaas geeft 61% meerdere cadeaus, tijdens kerst geeft 34% van diezelfde groep meerdere cadeaus. De totale waarde van de cadeaus per kind ontwijkt elkaar niet veel: €69,17 tijdens het sinterklaasfeest en €69,77 tijdens Kerstmis.

In december jarig: drie keer cadeaus?
In Limburg zijn jeugdige decemberjarigen het slechtst af. Van de respondenten gaf 11% aan de kinderen wel iets te geven met Kerstmis of Sinterklaas, maar geen verjaardagscadeau. Daarnaast gaf meer dan de helft (56%) van de Limburgers aan hun kinderen voor maximaal €20 een aardigheidje te geven. In Overijssel zijn decemberjarigen het best af. Iedere decemberjarige krijgt een verjaarsgeschenk, en de helft krijgt dat zelfs van meer dan €100.

Hoogte bedrag verschillend per gezinssituatie
Mensen die gescheiden zijn, geven gemiddeld het meest uit aan kerstcadeaus voor hun kinderen (€81,24). Wanneer mensen getrouwd zijn, ligt dat iets lager (€78,71). Wanneer de kosten per kind van sinterklaas- en kerstgeschenken bij elkaar wordt opgeteld, geven samenwonenden het meeste uit: €148,47. Alleenstaanden geven bij elkaar het minst per kind uit, €122,40.

Over vouchercloud.nl
Vouchercloud.nl is een van oorsprong Britse kortingscodewebsite en sinds 2012 actief op de Nederlandse markt. Naast een website heeft vouchercloud.nl ook een eigen app, waarmee klanten actuele kortingen kunnen bekijken en verzilveren.

 

Lees ook:Sinterklaas, Kerstman of allebei?
Lees ook:Kerst een leuk feest om cadeaus te geven?
Lees ook:Huidige generatie ouders ervaart de opvoeding als minder belastend
Lees ook:Is uw kind geboren in 2013?
Lees ook:Kinderen missen tandzorg!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>