Belgen brengen Zeeuwen aan de kiwibes

KAPELLE – In België is de kiwibes allang een dijk van een hit. De Zeeuwen moeten er nog aan verslaafd raken. Daarin komt verandering als het aan een Kapelse fruitteler ligt. Hij gaat zijn appels inruilen voor de teelt van de kiwibessen.
De kiwibes smaakt als een kiwi en heeft het formaat van een druif. In september wil de teler voor het eerst oogsten. Hij krijgt hulp van de Europese Unie. Ze schuiven hem 50.000 euro toe. De kiwibes is de vinding van een Belgische fruit- en groenteveiling en de Hogeschool van Gent. Nu is het wachten op het appelrijntje, baloen of kokoskers.

Lees ook:Subsidie voor activiteiten rond referendum Oekraïne!
Lees ook:Grenzeloze Kanaaltocht!
Lees ook:Inwoners van Sas: schuif aan tafel
Lees ook:Goes lobbyt zich suf om Jongerenhoofdstad te worden
Lees ook:Géén vuist tegen homofobie!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>