Lente tip (4): Naar Brasser’s Korenmolen!

BIGGEKERKE – Het is vrijdag en ik laat een goede vriendin van vroeger uit de Randstad een foto van Brasser’s Korenmolen even buiten Biggekerke zien. Ze is onder de indruk van het fraaie plaatje. En dat kiekje is zo werkelijkheid. Want stap eens op de fiets, scooter of in de auto en bekijk deze molen uit 1712 van dichtbij. Dat is mijn Lente tip van deze week.
Het zal u een fijn gevoel geven, want als deze molen draait met op de achtergrond het prachtige landschap van de gemeente Veere lijkt de tijd ook even stil te staan. Je krijgt het gevoel of alles puur natuur is. En dat is natuurlijk ook zo. Je staat midden in de natuur en ze werken daar ook met de natuur. De molenstenen malen echte  Zeeuwse tarwe tot een heerlijk ambachtelijk meel. Adri en Sjaak Brasser vormen de zesde en zevende generatie die meelproducten op ambachtelijke wijze maalt. De molen staat aan de Oostweg 2.

Openingstijden

 • Maandag:
  Gesloten
 • Dinsdag – vrijdag:
  09.00-12.00 – 13.00-18.00
 • Zaterdag:
  09.00-12.00 – 13.00-17.00
 • Zon- en feestdagen:
  gesloten

 

 

Lees ook:Het zijn nog net geen Japanners!
Lees ook:Oranjemolen draait door!
Lees ook:Ringrijden is een hit!
Lees ook:Nationale molendag!
Lees ook:& nu iets lekkers na al die Zeeuwse ellende

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>