Lente tip (5):Naar de gezellige dorpjes!

KOUDEKERKE – Ik heb voor u een leuke Lente tip, die ik -omdat het zo leuk is – deze vrijdag ook werkelijkheid maak. Ik ga…naar de gezellige dorpjes!
En die zijn er genoeg in Zeeland. Kleine dorpen waar de tijd soms stil lijkt te staan. Ik  kies voor Walcheren waar de dorpen die ik aandoe allemaal ‘kerke’ in hun naam hebben. Ik start in Koudekerke, vlakbij Vlissingen, maar gemeente Veere. Koudekerke is in de loop van de jaren flinke gegroeid. Uiteraard een dorpskern met kerk en de sfeer van weleer. En ook een prima lopende supermarkt. Ik ga verder en kom in Biggekerke. Met bij de kerk het dorpscafé en iets verderop een smid. Buiten het dorp de molen waar ik het afgelopen week over had. Het kerkdorpen reisje gaat verder naar Meliskerke. Hier zijn winkels die het prima doen en het is goed om die lokale ondernemers te ondersteunen door er uw boodschappen te doen. Ik kom niet veel later via de prachtige natuur in Aagtekerke. Dit dorp heeft een aantrekkelijke speeltuin en aardige inwoners.

Lees ook:De plek (14)…..Hof van Zoutelande, Zoutelande!
Lees ook:Lente tip (4): Naar Brasser’s Korenmolen!
Lees ook:De plek…..(35): Centrum, Colijnsplaat!
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen….(7): Eersel is de parel!
Lees ook:Startbijeenkomst over gekrompen dorpen gemeente Veere!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>