Lente tip (10) Doe eens de Zak van Zuid-Beveland!

NISSE – Mijn 10e Lente tip kan heel gezond zijn. Als u met dn auto, scooter of brommer de Zak van Zuid-Beveland gaat bezoeken is het vooral mooi. Pakt u de fiets of gaat u lekker wandelen, dan is de tocht ook nog eens heel gezond.
Het gaat hier om een van de oudere polders in ons land. Het typeert zich door slingerende dijkjes. Het gebied heeft eeuwenlang last gehad van overstromingen. Daarom zagen de bewoners zich in de 12e eeuw al genoodzaakt om dijken op te werpen tegen het wassende water. Het gebied zit vol met smalle dijken, kreekruggen en ongelijke p[poelgronden. Het dorpje Nisse is naast de vele prachtige boomgaarden leuk om te bekijken.

Lees ook:Schaapskudde Nisse mogelijk in Brabantse handen
Lees ook:College Dijkveiligheid
Lees ook:Dijken bij Bruinisse eind 2013 verbeterd!
Lees ook:Wapens weg na inbraak Nisse!
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen…..(3): Even langs bij Hermenieke van Bergeijk!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>