Beest on tour

GOES – ‘t Beest in Goes houdt Beest on tour. Met opvallende goede optredens, zoals:

JW ROY & HIS ROYAL FAMILY

Een van Nederlands grootste Americana vertolkers met in het voorprogramma nieuw talent Mercy John op vrijdag 28 april @ Podium ‘t Beest

Het Nederlandse roots- en Americanatreintje rolt voort. Bands en artiesten als The Common Linnets, At The Close Of Every Day, Dennis Kolen, Douwe Bob en Tim Knol leveren verrassend sterke bijdragen en laten daarmee zien dat het genre niet alleen across the atlantic overtuigend gebracht zou kunnen worden. Op vrijdag 28 april 2017 staat JW Roy & his Royal Family, één van Nederlands eerste en grootste Americana vertolkers, in Podium ‘t Beest samen met nieuw talent Mercy John.

JW ROY & HIS ROYAL FAMILY JW Roy (Eindhoven, 1968) draait al zon twintig jaar op zijn eigen manier mee in het Nederlandse zalencircuit. Hij is de voorloper van Tim Knol en Douwe Bob en schreef en speelde zijn eigen liedjes al lang voor de Amerikaanse betiteling singer-songwriter in de mode kwam. Na tien jaar heeft hij weer een Engelstalig album gemaak: Dry Goods & Groceries. Op dit nieuwe album keert JW Roy met succes terug naar zijn roots: de Americana. Het boek dat het album vergezelt geeft aan waar Roy zijn inspiratie vandaan haalde: het staat vol met verhalen over fotografie en ander beeld van gekoesterde en vergeten singer-songwriters, outlaws en legendes.

Tijdens zijn tour speelt Roy met zijn band zijn nieuwe nummers, zijn oude hits (als ‘Sixth Street’ en ‘Deeper Shades’) en klassiekers uit het Americana-oeuvre. Zo krijgen o.a. Johnny Cash, Townes van Zandt en George Jones een vertolking geheel in JW Roy stijl. Verwacht een band met louter topmuzikanten in een stomende country, soul en rock ‘n roll show en laat je meevoeren door de geweldige muziek en mooie verhalen.

MERCY JOHN De muziek van Mercy John is duidelijk geïnspireerd door artiesten en bands als Ryan Adams, Tom Petty, Bruce Springsteen, en The Jayhawks. Gebruikmakend van akoestische of elektrische gitaar en soms een mondharmonica, schrijft hij bloedmooie liedjes die ontroeren en in je hoofd blijven hangen. Zijn eerste album werd al bejubeld door de kenners en onlangs verscheen het tweede album This Aint New York. Een dijk van een Americana plaat van eigen bodem ~ Willem Jongeneelen (BN De stem, OOR). Robert van Gijssel gaf het album 4 sterren in een prachtige recensie in de Volkskrant.

BEEST ON TOUR: SHAWN JAMES

Datum: vrijdag 28 april 2017

Deur open: 20.00 uur Aanvang: 20.30 uur

Locatie: Eric’s Bar La Strada, Sint Jacobstraat 48, 4461 BB Goes Meer info via: http://tbeest.nl/programma/jw-roy-his-royal-family Facebook event: https://www.facebook.com/events/1472854292759416/

Entree: € 16

 

Lees ook:De schaduw van BLØF : Racoon, lanceert nieuwe cd!
Lees ook:Aanstormende talenten veroveren zaterdag Vlissingse kroegen!
Lees ook:Acht veelbelovende artiesten vandaag in zeven Vlissingse kroegen!
Lees ook:Meld je nu aan voor PopPodium!
Lees ook:Shawn James on the shoulders of giants!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>